Untuk Anak-anak

Nie cerita dah agak basi…2 minggu lepas we all keluar jalan-jalan ke OU. Megasale baru melanda rakyat Malaysia so Daddy Jack nak menjenguk-jenguk jugak.


We all pilih OU sebab mcm dah tak ada tempat lain yang we all nak tuju..lagipun Daddy Jack dah janji satu benda ngan Danish kat sini.

Just makan Pizza Hut sebabnya Daddy jack janji nak bawak Danish ke satu tempat yang berdekatan ngan situ jugak. Lagipun senang, tak payah nak tunggu lama-lama.

Sekali die punya servis manyak slow aaa…berjanggut we all tunggu padahal orang taklah ramai mana pun.

Danish new playground..after lamaaaa sangat main kat Megakids so we decided that Danish kena tukar indoor playground la. Dah bosan tunggu kat sana. Terus jadi member cos dekat our place pun ada satu ..dekat Eastern Mall. kalau bosan-bosan lepas sana aje pun, okay jugak.

The mascot…and Danish tak takut pun…selalunya die akan berpaut pada kaki dan menjerit-jerit ketakutan tapi kali nie tak…hmmmm

Kalau keluar dengan Daddy Jack, mmg tak sah kalau tak menyinggah at sportscentre. Letih tau..cos die punya belek tu , masyaalllah mengalahkan pompuan.

Kedai yang mmg menjadi satu kemestian to us..Mothercare. Daddy Jack mmg suka membeli all the baby stuffs kat sini tak kisahlah baju ataupun feeding assecories. To him, Mothercare nie mcm Anakku. Daddy Jack tak suka barangan anak-anak die dibeli unknown places.

Hasil tangkapan we all pada hari tu..banyak jugaklah yang we all borong cos Im the VIP Cardholder so dapatlah banyak sikit discount.

Our maid Ika pun ikut shopping sekali. Ada sekali tu, Daddy Jack pernah ckp ngan aku that die nampak our maid tu kalau nak keluar mcm pakai baju yang sama aje. So Daddy Jack suruh Ika pilih mana yang die berkenan. Sekali dah berkenan, hambik ko….Daddy Jack ckp sekali ngan baju raya la.

A new feeding bottles for Ryan the Lion. Since Mothercare dah bawa keluar feeding bottles yang baru, Danish kena tukar botol lain. We all jugak belikan Ryan the training cup untuk die cuba-cuba minum jus.

As usual, Danish’s fav will be Thomas and friends. And the new jumper for Ryan the Lion.

Advertisements
This entry was posted in kids stuffs, my family, One Utama, shopping, the boys. Bookmark the permalink.

5 Responses to Untuk Anak-anak

  1. Liza says:

    reading this entry made me miss shopping so much!!!!

  2. daela says:

    best nya sopin….walaupun sy hari2 lalu depan OU…namun sy x suka OU…parking hazap nk dapat..menciii…

  3. *ayu* says:

    shopping bebudak mmg best kan?aaahh…..huhuhuhu..

  4. lily lotus says:

    hohoho..suka betul u shopping kat mothercare ekk 😉

  5. adenium says:

    bestnya shopping…dah lah 1 utama…. tuh… my most fave shopping mall… hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s