Semalam, we all shopping groceries kat Cold Storage, Great Eastern Mall. We all suka bershopping barang dapur kat sini sebab banyak sgt barang-barang yang diimport from oversea sebab kat sekitar GEM nie kebanyakannya expatriat kat sini so barangan die mmg tak ader kat mana-mana hypermarket yang lain.

Antaranya, fresh meat nie…perghhhh macam-macam jenis ader. Yang untuk stew lain, yang untuk roast lain, even beef patty yang ala-ala hotel pun ada jual kat sini. Memang mengancam betullah imanku dibuatnya.

We all jugak selalu beli Ryan punya dessert kat sini. Kalau kat Giant or Carrefour, normally jenma Heinz aje yang ada tapi kat Cold Storage, ada Gerber dan beberapa jenama yang lain. Dont worry if kalau ada yang bising tanya halal ker tak..well semuanya organic based okay. Kalau beli pun, aku tetap belek satu botol satu botol, tgk die punya bahan-bahan kat dalam tu. Aku pun taknak anak-anak aku makan makanan yang haram tapi kiter nie kenalah tawakal. Kalau dok pikir halal ke idak, buat sendiri la kat rumah.

Gerber sekarang nie die dah letak dalam packaging plastic pulak. Dulu masa zaman Danish, die letak dalam botol-botol and jual satu-satu which is kiter boleh pilih mana-mana yang kiter suka. Tapi kali nie die siap buat 4 packs sekaligus. I think Ryan the Lion lagi enjoy makan Heinz compare to Gerber.

Antara bahan-bahan yang we all rembat. Normally we all tak beli barang-barang we all, apa yang tak ader kat rumah tu pun we all tolong belikan. Ye la, we all kan tinggal ngan parents lagi, so apa yang tiada tu, aku tolong la top up so tak aderlah duduk goyang kaki aje.

Ryan punya makanan aje dah satu plastic bag. Antaranya, spagetti bolognese, strawberry cheesecakes dan jugak chocolate pudding. Custard tu baru nak cuba, and hopefully Ryan will love it.

Gembira bila dapat makan biskut baru…makin tembam Ryan the Lion nie. Mana tak tembamnya, kalau mak pak die main sumbat aje makan kat die nie.

Hmmmmm…yummy

This entry was posted in groceries and foods shopping, Ryan. Bookmark the permalink.

6 Responses to

  1. alaaa..geramnya tengok ryan…aku memang x pernah beli pun dessert heinz atau gerber..dah terlewat laa kot sebab my nuha dah makan nasiπŸ˜›

  2. yer menu ryan..kna try utk ami nih hehe..ibu lak bersemangat

  3. Elyn says:

    gina ryan ske plak mkn food lam bttl tu ek?? wafiq i pernah try gak tp x jalan la…..

  4. kathy jem says:

    Hai Cik Gina.. ni kathy la.. Cik Gina saya dh jd followers Cik Gina..πŸ™‚ cute2 jer anak Cik Gina..

  5. kathy jem says:

    Hai Cik Gina.. Sy dh jadi followers Cik Gina..πŸ™‚ Cute2 jer anak Cik Gina..

  6. kathy jem says:

    Hai Cik Gina.. Sy dh jadi followers Cik Gina..πŸ™‚ Cute2 jer anak Cik Gina..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s