Aktiviti Hari Ahad

Weekend lepas, mmg we all buat gempak la…tak pegi mana-mana pun. Just lepak duduk rumah aje. Tapi taklah memerap lama sgt cos pagi tu ajaklah jugak Ika and Nor, our maids gi breakfast kat NZ.

Aku makan, Kak Ika dok melayan Danish and Ryan.

Daddy Jack kalau suka pegi NZ suka makan puree. The best puree in town, katanya.

Danish pun ngendeng sama jugak…die nie apa-apa pun sebat aje. Padahal sebelum tu, dah makan tosai. Balik rumah, semuanya buat muka toya aje..ye la tak tahu nak buat apa, kan. Bila tengahari, ayat yang paling ku tak suka dengar dari my maid…” Kak, tengahari nak masak aper “..lemah betullah nak pikir nak masak aper.

Since we all semua tak gi mana-mana..hanya terperap aje kat rumah so me and my maids cadang kiter masak yang lain dari yang lain..means that kiter masak sampai penuh meja..hehehheh. Dekat office, ada satu kedai makan yang jual ikan cencaru sumbat and I really love ikan cencaru sumbat nie. I think i want to try and walla..menjadi tu.

Then….teringat I pernah nampak ada resepi from this blog about this food. So. I just put the bahan-bahan and menjadi jugaklah.

My maid, Ika mmg pernah cakap kat aku yang die tak berapa pandai nak masak tapi she’s willing to learn..so Ive decided ajar masak yang senang-senang ajelah..masak sup, boleh la kan..so far not bad…..Good for Ika.

Nie pun Ika yang gorengkan…kacang buncis and cendawan…yummy…

So, nielah hasilnya…2 1/2 jam berhempas pulas di dapur…seronok oo lepas tu semua makan ramai-ramai.

Danish said good job and well done to Mummy and Kak Ika….

This entry was posted in cooking, eating place, mamak's, my family, myself, yummy tummy. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s