Penat ooooo

Hari pertama puasa…Daddy jack minta buatkan mihun/mee sup. Apalagi, ajaklah ke Giant. Nasib baiklah 2-2 hero tu tido. Sebelum tu mintak maids tolong list out barang-barang yang tak ada and senang, terus gi ambik aje, tak payah nak pilih-pilih. Senang cerita.

Dah listkan barang pun, ada jugak terbeli barang-barang yang tak ada dalam list tu. Ye la, sampai sana, Daddy Jack suruh buat puding pulak. Hmmm, mcm-mcm la. Nasib baiklah aku cuma masak weekend aje, kalau tak, sure balik keje berhempas pulas kat dapur tu.

Ramainya orang kat Giant. Kalau tengok trolley, semuanya bahan-bahan untuk berbuka. Daddy Jack cakap, kalau ke Giant nie, mmg lebih RM100 la kalau berbelanja. Ye la, dah namanya hypermarket, kenalah beli banyak-banyak. Kalau setakat RM20, balik beli kat kedai mamak aje.

Kalau Ramadhan, jalan MMR2 menuju ke Ampang mmg akan jammed giler. Orang ramai entah dari mana tah akan berkunjung ke Pasar Ramadhan Taman Melawati. Memang terkenal ooo pasar ramadhan nie. Kalau nak tgk artis menjual atau artis-artis berbelanja, sinilah tempatnya.
Tengok orang parking…habis taman mini MPAJ kena lenyek di tayar-tayar kereta yang parking merata-merata.

Bawah jejantas pun penuh dengan kereta. Kadang-kadang tu mcm terpikir jugak, manalah datang org ramai-ramai nie. Padahal, ada beberapa tempat pun bukak pasar juadah. Kalau kat sekitar rumah aku nie, rasanya AU5D pun ada jugak tapi entah kenapa Melawati jugak yang meriah.

I’ve finished masak-masak semua dalam jam 615pm and since rumah mak mentua dekat, kenalah hantar sikit. Ye la kan..kang kata menantu durhaka pulak. Kononnya, plan asal nak berbuka kat sana tapi Ibu tak ada balik Kuantan and kesian pulak my maids kena buka puasa sorang-sorang.

My menu…yong tow foo. Aku kena berpantang la. Treatment aku punya hal la nie. So, tak dibenarkan mengambil makanan yang berat-berat.

Masa Ramadhan jugaklah its time for us to kenal our neighbours. Time nielah masing-masing saling memberi juadah untuk berbuka. Kalau rumah aku, normally ada about 6 buah rumah untuk diberi makanan. And kadang-kadang tu secara tak sengaja masak makanan yang sama. Puding kastard is from my neighbours yang mmg rapat ngan family aku, Cik Ani. Duduk sebelah rumah aje.

Juadah we all yang tak seberapa untuk hari pertama berpuasa.

Sementara menunggu azan……selamat berbuka you alls

Advertisements
This entry was posted in groceries and foods shopping, my family, ramadhan, supermarket, yummy tummy. Bookmark the permalink.

2 Responses to Penat ooooo

  1. Elyn says:

    selamat berbuke dan salam ramadhan gina!!

  2. atty's says:

    banyak gak tu ..juadahnya..shedap2 lak tuh..hhuhuuh..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s