Renew Permit

Just now, baru balik from PKNS Shah Alam untuk settlekan hal-hal maid nie. Nak renew the permit lagi setahun. Alhamdulillah, nie dah masuk tahun keeempat dah Nor keje ngan we all tapi die akan balik cuti 2 bulan in 2 weeks time. So, nak kena cepat-cepat buat nie.

First, kena singgah post office cos nak buatkan postal order for the FOMEMA..terfikir pulak nak membeli setem cos nak poskan kad-kad raya untuk my friends.

We have to pay RM190 untuk medical check up. Tapi tak nak ambik cash, nak postal order..leceh la…

Masa kat post office nie, sementara tunggu no kena panggil, isi dulu borang-borang apa yang patut.

Lepas settle kat post office, bergerak pulak ke FOMEMA untuk hantar borang-borang tu. Nasib baik tak lama, semuanya settle dalam masa 10 minit.

Settle semuanya….

Advertisements
This entry was posted in Maid, myself. Bookmark the permalink.

One Response to Renew Permit

  1. Eikha says:

    Hantar kad raya. Lama tak dapat kad raya. Asik dapat text je. -_________-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s