Terjebak jua

Aku pernah berjanji yang puasa tahun nie tak mahu jejakkan kaki ke Pasar Ramadhan cos nnt terbeli macam-macam sudahnya tak habis, so buangkan aje. Tapi Jumaat lepas aku terjebak jua bila Daddy Jack ajak singgah cos nak membeli makanan untuk berbuka.

Tempat pertama dikunjungi, gerai favourite Daddy Jack..Tauhu Aurora. tak tahulah tang mana yang sedapnya tauhu nie tapi mmg Daddy Jack suka sgt.

This is my favorite..popiah. The best in town. Mmg sedap tapi sayang, my dad tak ada kat KL, kalau tak, sure borong banyak-banyak cos it’s his favourite too.

Nak beli popiah nie kena beratur tau..harga pun mcm dah naik 10 sen tapi tak kisah sebab mmg sedap. Rata-rata orang yang beratur nie beli bukan setakat 1-2 keping..ada tu sampai 20 keping.

Kalau aku beli, I’ll ask the kuih tu lebih sikit. Barulah rasa nikmatnya makan popiah tu.

Since I’ve to berpantang makanya yong tow foo la makanan yang hanya boleh aku makan during berbuka puasa. I’ve to tolak mee goreng la, kari atau sup dan mcm-mcm lagilah.

Rajin adik nie membantu kakak die berniaga. Memang cekap die bab-bab membungkus dan jugak mengira baki pelanggan. Semoga murah rezeki mu, dik sekeluarga.

Ayam panggang pun ada jugak…Daddy Jack beli seekor nak makan kat rumah tu.

Daddy Jack teringin nak makan lemang dan rendang. Mcm teringin nak makan ikan bakar yang popular kat sini, Ikan Bakar Nelayan tapi dah separuh jalan baru nak sedar so malas nak patah balik.Overall, pasar ramadhan Melawati mmg okaylah tapi mcm tak ramai yang pegi maybe because of the disease kan so org takut nak berkumpul ramai-ramai nie. Aku pegi pun pakai mask. Rasa mcm nak pengsan bile bersesak-sesak ngan ramai orang. Tapi bila tengok mak pak yang bawak ana-anak kecik ke sini rasa mcm kesian pulak..ye la, dah la sesak-sesak, berpanas, berasap apa bagai mmg mencarik nahas la kan.


This entry was posted in eating place, myself, ramadhan, yummy tummy. Bookmark the permalink.

2 Responses to Terjebak jua

  1. yummeh nyer tengok popiah basah tu..sa masih 50sen tp aku x jumpa lagi yang btol2 sedap..

  2. lisha says:

    tahu arora pun my favourite. it's the sauce tu yang buat sedap.. and tak rasa tahu langsung coz lagi banyak kentang than tahu. gambar last tu is my fav. kambing bbq. lembut gila ok kambing dia … very moist, boleh rasa all the spices and marinate. sauce pun sedap. makan, daging dia cam cair dalam mulut. pastu best part is, i tak pening lepas makan kambing ni. selalu i sure pening.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s