Pre Shopping Raya

Last Monday is a state holiday untuk negeri Selangor. Me and Daddy Jack both bekerja di negeri Selangor so we all cuti. Apalagi, ambik kesempatan la nak bershopping raya. The boys just duduk ngan Kak Ika kat rumah.

Our first stop is The Gardens. Kebetulan nampak tempat membayar zakat, bayar la terus. Nnt tangguh-tangguh, lupa terus. We all bayar untuk 5 orang sekaligus. Zakat sekarang nie dah RM7 seorang yer.

Masuk GAP Kids…tengok mana yang berkenan. Tapi Daddy Jack ckp mcm tak banyak pilihan.

Well rasanya pun ia jugak cos baju-baju die tak banyak yang bawak masuk Malaysia yer. Lagipun imitation banyak giler la. Tu yang tak berapa berkenan tu.

After The Gardens, we all ke Mid Valley pulak. I really like the deco cos berkonsepkan rumah kampung.

Tujuan ke sini nak mencari kasut untuk the boys..Clarks menjadi pilihan tapi sedih cos saiz tak ada..hmm kena pegi carik kat tempat lain pulak.

Next, we all went back to The Gardens balik cos ada benda yang Daddy Jack nak carik kat sini balik. Stop at the Isetan, ternampak toothbrush untuk Ryan the Lion. Hari tu, Kak Ika ada mengadu Ryan dah campak toothbrush die so tak tahu ke mana..kena beli lagi. Nie beli sekali 3..pakai sampai besar yer.

Rupanya, Daddy Jack berkenan ngan beg nie. We all dah ada satu tapi dalam bentuk backpack. Daddy Jack said that this bag nak letakkan all the bekas susu and botol the sons. Hmm kelas yer, beg susu berharga RM500 !!!!. Duit tu bagi kat I ajelah, boleh I tambah then dapat COACH satu lagi.

Singgah Lacoste at The Gardes pulak…mencari shirt for him tapi Daddy Jack tersangkut pulak beli T-shirt for Danish.

Baru tahu that Lacoste nie ada kids collection. Apa lagi, menggila la Daddy Jack memborong untuk Danish tu.

Lepas The Gardens and Mid Valley, ingatkan nak balik rupanya Daddy Jack ajak singgah kat Pavillion pulak..hah !!! Aduh..tak larat dah aku nie…Still nak mencari baju untuk the boys lagi. Kali nie ke Polo Ralph Lauren pulak. Thought that a anew collection tapi tak masuk Malaysia lagi. Ended up belikan baju untuk Danish aje.

Quicksilver Kids for Ryan

Quicksilver Kids ada offer, beli 2 pasang baju, the third item tu hanya bayar RM10..kalau member, free aje. And dapat soft toys lagi.

Yesss !!!! We all ke mana-mana akan pakai mask yer..tak rasa malu pun malahan dah biasa dah. Menyahut seruan kerajaan.

After Pavillion, the next stop is KLCC..perghhhh, mmg penat kalau bershopping ngan Daddy Jack ini. I really like GAP 1969 new collection and kononnya berharaplah nak pakai this collection and tak sangka that Daddy Jack nak belikan one for me. Nampak tak the boy ? Muka cute giler, Red namanya.

It’s mine now

The boys pakai Polo, Daddy pun nak pakai Polo jugak. Isetan tgh buat sale for members and harga amatlah menguntungkan.

Since Lacoste menjadi pilihan the boys, the parents pun tak nak ketinggalan jugak untuk membeli shirt from the Lacoste nie. The black shirt is for Daddy Jack.

Tengok tu, punyalah panjang barisan nak membayarnya. And notice tak, hanya Daddy Jack soranga je yang memakai mask kat situ ? Abang yang baju kuning tu die shopping untuk die ngan anak-anak sampai 2K…perghhh. Jenuh nak tggu clarification from the card centre.

Off we go to another shop.

Jeans aku kena alter so kena tggu dalam masa satu jam..puas pusing KLCC, then bila tiba waktu nak berbuka pegilah ambik. Thanks for your nice service yer. I really like you cos you’re so cute la.

I thought that we all akan berbuka kat rumah tapi Daddy Jack said that we all berbuka kat luar ajelah.

Semua tempat dah penuh, so we all just had our breakfast at The Dome aje.

My meal..its grilled fish. So sedap and nice. Thought of having one lagi nanti.

Our catch of the day. Basically, for the boys aje. I really shocked bila Daddy Jack ckp nie adalah PRE-SHOPPING !!! Hah ? Baru Pre ? Bila real punya ? Yang pre nie pun buat aku mcm nak setengah mati, inikan pulak REAL shopping. Aduh..terus mcm rasa nak pengsan…

This entry was posted in Daddy Jack, myself, shopping, the boys. Bookmark the permalink.

One Response to Pre Shopping Raya

  1. Elyn says:

    pre camtu??? pergh kalah u gina penangan daddy jack bershopping hihi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s