Cuci Mata di PKNS

Last Thusrday, I’ve to settle Nor punya permit cos akan tamat somewhere in November. Bila check Fomema pagi tu semuanya dah settle so kena buat cepat cos Nor is going back for a holiday 2 bulan kat kampung after 3 years kerja ngan Ibu. Daddy Jack sent me to PKNS and die tak tunggu pun. He said that after settled everything, die akan ambik balik. I told him that maybe about 2 hours semuanya settle tapi sebenarnya bila dah buat tak sampai pun 30 minit.

Sementara menunggu Daddy Jack, aku ambik peluang la berjalan-jalan sekitar Kompleks PKNS nie sebab rasanya nie la pusat membeli-belah popular bila tiba musim raya nie. Ada gerai-gerai yang menjual banyak sgt kelengkapan untuk raya especially baju raya. Telekung pun ada yang cantik-cantik untuk dipakai di pagi raya…tapi rasanya telekung yang cantik-cantik especially yang bersulam-sulam tu mcm terlalu berat la nak bawak ke masjid, mcm nak menunjuk-nunjuk la pulakkan telekung siapa yang paling cantik.

A nice piece of kebaya. This one pada sesiapa yang meminati warna purple mmg sesuai. Nice combination la.

Bila tiba musim raya nie, kedai emas la menjadi tumpuan kaum wanita. Nak tukar baru la, tambah gelang la, cuci bagi berkilat-kilat ataupun gadai yang lama then upgrade yang baru. Aku bukanlah tergolong dalam golongan yang sukakan barang emas-emas nie. Nasib baiklah kan.

Belum penghabisan puasa, harga baju dah dikurangkan. Maybe terlampau banyak persaingan, so nak raih pelanggan, buat special offer, gitu.

Another baju yang menarik perhatian ku. Mmg cantik.

Lepas tawaf satu kompleks nie, aku terus mcm terjatuh cinta ngan kedai ini. Baju die mak aiii cantik-cantik la especially the beading. Bila tanya price dalam RM400 jugaklah untuk sepasang baju.

Actually, aku jarang beli baju kurung dah siap cos I need to alter it dalam 50% especially tang labuh tu. So, lagi prefer tempah aje tapi kedai nie mcm mengundang la. I think nak ajak Daddy Jack ikut sekali untuk pendapat. Kalau die kata okay, I will ambik this baju and he have to pay for it.

Kalaulah aku ada anak pompuan, baju cotton akan menjadi pilihan tapi sayangnya aku mempunyai due orang putera..heheheheh.

Keronsang dan brooch yang sinar-sinar memanggil pembeli untuk membelinya dengan harga yang menarik.

And still…kedai emas menjadi tumpuan. Masa aku gi sini, orang tak berapa ramai lagi maybe belum waktu rehat tapi bila nak balik tu, mmg ramai orang dah especially yang berbaju batik…ye la orang keje Gomen kan wajib pakai baju batik hari Khamis. Bila tgk baju batik and tag kerja, ramai giler warga UiTM datang bershopping kat sini yer….maklumlah dekat.

This entry was posted in Aidilfitri, myself, shopping. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s