Rambang Mata

Khamis lepas jugak, my students decided to have a informal majlis berbuka puasa at our faculty. Majlis nie mmg tak plan, the students tu saja aje nak ajak berbuka sama-sama. The concept is potluck which is the students bawak makanan sendiri then sama-sama berbuka kat faculty.The lecturers pu kebanyakannya setuju walaupun last minutes tapi tak aperlah…biasanya benda last minutes nie la yang best dan happening. Mana-mana lecturer yang tak dapat turut serta tu, they all memberikan sumbangan dalam bentuk RM untuk belikan makanan untuk students.

My officemate Azian suggested us went to PKNS bazaar untuk membeli juadah. She said that the food is marvelous. My first pit stop is Rojak Singapore. Rambang mata nie nak pilih yang mana satu.

Kuih muih pun bermacam-macam jenis dan bentuk. Ada tu tak pernah nampak or makan pun.

My best friends..Yan and Azlina yang puas memikir nak membeli apa dengan duit sumbangan yang banyak tu.

Taufoo Fa yang sangat sedap

Nasi tomato yang direkomenkan oleh Yan..the best in the world, katanya. I bought this for Daddy Jack.

Menurut Yan, ayam percik die pun sedap…hmmm apa lagi try la.

Nampak pun mcm menyelerakan…hopefully kena la ngan taste aku nie

Lin sibuk ngan kuih tako die

Aku mmh pantang tgk chocolate cake. Mesti nak cuba. Tgk yang kat PKNS nie mcm memngundang untuk aku membelinya. Tak beli yang kecik terus beli yang besar. Tamak sungguh.

Lauk pauk pun banyak yang dijual kat sini. Sampaikan tak tahu nak pilih yang mana

Me and Ad mcm tak lepaskan mata tgk gerai nie sebab kuih muih die colourful la. Tetiba terasa nak cuba kuih warna kuning tu. Lin ckp tu mcm Dorayaki ala-ala kuih Doraemon la tu. Bila tanya, kuih tu rupanya ada filling like strawberry, coklat, nenas and kacang merah.

Cuba tengok tangan Lin and Ad, penuh ngan juadah berbuka. Perghhh tak pernah weii we all borong sampai berbag-bag mcm nie.

Semua happy ngan bag plastik masing-masing. Penuh ngan varieties of foods dalam tu.

Hambik ko sampai penuh boot kereta ngan plastik makan aje

Dah habis tawaf kat PKNS, singgah pulak Seksyen 2 nak beli air mangga tersedap di dunia, kata Ad. Lin pulak teringin nak makan roti John abang glamour nie. Nafsu bulan posa mmg terbaek la.

Gerai air fav Ad especially air mangga. Aku tak berapa gemar air mangga so just beli watermelon ajelah.

Duit sumbangan banyak lagi and Yan decided to beli chicken wings tersedap di dunia nie. Borong banyak giler sampaikan we all have to wait for about 30 minutes kat sini. Orang ramai jugak tggu chicken wings nie and beli bukan setakat 2-3 keping tapi ada tu sampai 20 keping !!! Mak aiii, memang sedap lah tu.

This entry was posted in ifthar, officemates, ramadhan. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s