Makanan@Iftar

Majlis Berbuka puasa bersam students tu mewajibkan membawa makanan sendiri. Tak kisah samada untuk makan sorang ataupun nak makan ramai-ramai. No rules, just berbuka bersama lecturer informally.

And I was suprised bila the boys managed to do this Char Kuay Teow. Memang sedap giler sampaikan bertambah-tambah aku ngan Cik Lin. Tak boleh bayangkan yer, budak lelaki menggoreng kuay teow.

Otak-otak yang we all beli kat PKNS. Rasanya okay ajelah, taklah sedap sgt pun.

Sate yang dibelanja oleh Miss Ad

Kuih popular masa berbuka tu…tepung pelita. Ramai yang sponsor kuih nie tapi sudu tak ada, so mcm mana nak makan.

Aku teringin nak makan Rojak Singapore tapi rasa die tak sesedap depan Court Mammoth Setapak la. Situ mmg kaw-kaw die punya kuah tapi nie die pakai kuah sambal aje.

Me and Miss Ad mcm teringin nak makan kuih Doraemon nie. Since dua-dua tak pernah merasa kuih nie, belilah yang bermcm-mcm perisa kat dalam tu.

Cucur Udang

Murtabak

The best chicken wings at Section 2. Memang terbaik la

Kuih lopes

Tauhu sumbat yang agak kureng sikit. Actually, aku ada satu makanan yang nak sgt tunjuk tapi tak sempat nak ambik gambar…pecal kampung. Bukan pecal yang biasa tapi pecal tu dimakan ngan nasi impit. Yan ckp tu pecal orang Jawa Kuala Selangor. Mmmg sedap la. Nnt bila berkesempatan pegi PKNS, I’ll try to ambikkan gambar the pecal kampung.

Air mangga yang menggiurkan. Mmg betul ckp Miss Ad and Yan, air mangga tersedap di dunia, kalah air jus mangga Restoran Insaf kat Jalan TAR.

Keseluruhan makan untuk majlis itu.

This entry was posted in ifthar, office matters, ramadhan, Students, yummy tummy. Bookmark the permalink.

2 Responses to Makanan@Iftar

  1. Eikha says:

    Double thumbs up!

  2. Real Woman says:

    wow that's a lot of FOOD! in the end mcmana u all makan the tepung pelita?? hehehhe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s