Berbuka di IB

Sudah menjadi satu kemestian pada we all satu family untuk berbuka puasa di Istana Budaya. Last year, I think ada a few times jugaklah we all berbuka kat sini tapi this year cuma sekali aje, itupun sebab nak meraikan my mum’s maid, Nor yang nak balik.

Last minute booking, nasib baiklah Ibu dah kenal ngan the owner, so tak jadi masalah. Me and Daddy Jack terus pegi from Shah Alam while Ibu brought the kids and the maids.

Just waiting for the boys. Aku yang sampai dulu, padahal dari Shah Alam nie

Ryan the Lion…nie first time die ikut berbuka kat luar. Masa aku mengandungkan die, selalu makan kat sini tau cos makanan die sedap-sedap…tak percaya, nnt kiter tgk sama-sama yer.


Kat IB nie jugak ada live band. Danish mmg suka sgt tengok live band kat sini, kali nie dah pandai nak menari-nari lagi depan tu.

Yong Tou Foo section…so ada jugaklah makanan untu orang yang berpandang mcm aku nie.

Rojak buah…still aku boleh makan nie

Bihun and nasi goreng

Mee rebus and sup

Rojak Singapore

Roti Jala and Roti Boom

Ikan dan ayam bakar. Kuah asam die mmg marvelous

Nie yang paling tak tahan..section lauk-pauk. Memang banyak dan sedap giler

Dessert will be bubur pulut hitam and bubur cha-cha

Tempat preserve fruits, like asam jeruk

Sup section

Kerabu yang sedap-sedap, kerabu mangga, perut, taugeh and kerang…slurppppp

Lauk lagi…lauk kat IB nie mmg banyak giler and full of varieties

Kuih muih

Danish makan sehingga menjilat jarilah

Ryan, next year kiter pegi lagi yer..

My food..yong tow foo aje la…

Ikan bakar nie pun cuit-cuit sikit aje, tak nak ambik lebih-lebih

Ada jugak menumpang ratah-ratah lauk nie tapi nnt kang terlebih makan, my Tracy marah pulak bila go for treatment…heheheh. So, next year, this will be our fanourite place for berbuka puasa again…

This entry was posted in eating place, family gathering, ifthar, my family, ramadhan, yummy tummy. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s