Maid’s Shopping

Last Saturday, Daddy Jack ajak our maids untuk keluar bershopping. Daddy Jack nak suruh they all pilih sendiri instead of we all yang belikan…kang ada pulak yang tak berkenan atau tak muat. One Utama menjadi pilihan cos ada banyak choice kat sana.

Sebelum ke mana-mana, kena bagi the boys makan dulu. Danish just nak makan donut so we all ke Big Apple, lepak la situ kejap sambil menunggu die makan.

Since we all sampai pun dah dekat lunch our, so suapkan jugaklah makanan Ryan yang we all bawak from home. So, nnt tak payah nak singgah-singgah lagi ke mana-mana.

Our stop is Padini Concept Store sebab rasanya kat dalam nie ada banyak pilihan untuk our maids. Ada PDI, SEED and P&Co. So, pilih aje, cos Daddy Jack yang bayar..heheheheh.

3 boys yang sabar menanti. Masa nie orang tak ramai lagi.

The maids mencari kasut kat Vincci. Pilih yer, jangan tak pilih

We all satu family yang sabar menanti..kira hari nie adalah hari pembantu rumah bershopping, so majikan kenalah menunggu.

Danish dah agak kebosanan, sibuk nak duduk dalam stroller adik die dengan alasan penat

Kasut my maid, Ika. Wedges tuuu, aku siap tanya lagi, boleh ker pki tinggi-tinggi nie then kena dukung Ryan the Lion..dah biasa, katanya.

Ryan the Lion pun dah tak terkawal jugak

Pilih baju pulak….tapi kat sini ada jugak yang tak cukup mcm jeans cos tak ada yang berkenan. Daddy Jack suruh carik kat tempat lain pulak.
Singgah ZARA jap. Ternampak pulak Kids section and tershopping pulak kat situ. Antaranya kasut nie..so cute. Both Danish and Ryan punya kasut we all beli kat sini ajelah. Dah letih asyik beli Adidas or Nike.

The payee for the week…Daddy Jack

Singgah Jusco pulak…tak aperlah wahai maids ku. Korang pun dah lama berkhidmat dengan we all.sekali-sekala nak kenakan kami jugak yer.

Akhirnya, ketemu juga dengan jeans pujaan hati mereka. Hari pun dah nak petang, so kiter balik, nak masak untuk buka puasa pulak.

This entry was posted in Maid, my family, One Utama, shopping. Bookmark the permalink.

5 Responses to Maid’s Shopping

  1. Elyn says:

    yeah tu die maids pun bershopping…. seb baik la dierang ni ok ye gina!!

  2. atty's says:

    betuah maid..lepas nie keje ..rerajin ..

  3. lily lotus says:

    bertuah maid dpt majikan mcm u..huhu

  4. Liza says:

    shopping…best nyer!!! nak jadik maid you boleh?

  5. Eikha says:

    TERshopping dekat Zara eh Puan? Grrh.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s