2 Ramadan Terakhir

Jumaat lepas adalah hari terakhir berkunjung ke bazar ramadan Melawati. Orang yang membelinya ramai tapi yang menjualnya dah agak berkurangan memandangkan semua dah balik kampung ataupun membuat persiapan untuk berhari raya.

Well, kalau dah ke bazar Melawati, tauhu aurora la menjadi kegemaran Daddy Jack.

Since ayah ada kat KL, popiah adalah satu hidangan wajib…kuih kasi lebih, baru kaw !

Begitu jugak murtabak. Dua-dua makanan ini adalah kegemaran ayah dari dulu lagi. Memang tak boleh miss.

Entah kenapa tiba-tiba nak makan putu piring pulak

For Danish, mee sup menjadi pilihan

Alhamdulillah, berkat meniaga sampai saat akhir, akhirnya habis jugak dengan cepat yer. Rezeki di bulan Ramadhan

Kat bazar nie not only foods aje yang dijual, mercun dan barangan tiruan pun ada especially Crocs but ada one statement from Crocs. com mengatakan bahawasanya they all tak pernah melantin mana-mana individu untuk menjual kasut2 mereka samada ada yang real or yang rejected cos yang original hanya boleh dibeli dari outlets sahaja manakala yang reject akan dilupuskan. So guys, dont believe kalau ada sesiapa yang jual Crocs, mmg murah tapi kualiti kenalah jaga jugak.

The only gerai kuih kat bazaar Melawati nie. Mmg cepat laku kuih-muih pakcik nie and this pakcik mmg tak pernah kedekut, kuihnya masih 3 biji seringgit tapi ada masanya die akan bersedekah bagi la 4 seringgit.

Ikan bakar Nelayan. Memang sentiasa menjadi pujaan ku pada bulan Ramadan ini.

Kambing panggang nie betul-betul menusuk hidung dan memberangsangkan minda. Tetiba terasa nak mencubanya.

For those yang berminat nak buat open house Syawal nnt, you all bolehlah ambik contact number nie.

Lamb chop yang menyelerakan…memang sedap, tapi lagi sedap kalau makan panas-panas. Sos black pepper mmg mengancam la. Thumbs up for this lamb chops !!!

Ayah teringin jugak nak makan ayam golek tapi kat bazar dah tak ada so kena carik kat Ayamas.

We all dah fed up makan segala jenis mee, entah mcmana tekak masing-masing nak makan nasi goreng pulak.

Cucur udang

Murtabak Pandan

Ayam madu

Kuih muih

Popia basah

Ayah dapat banyak hampers daripada individu mahupun syarikat, adalah dalam enam hampers kesemuanya. So, lepas berbuka, sesi membuka hamper la pulak.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s