Our crib

Our own house dah nearly complete. Tengah tunggu kunci and also the CF. Still remember the days when we thought of having our own cribs. Yelah, bertahun-tahun kerja, then alhamdulillah, Allah memberikan rezeki buat kami sekeluarga.

Our crib nie at Setia Alam, Shah Alam. A new housing settlement in Shah Alam tapi memang gempak giler la. I like the developer, SP Setia. They all really menjaga the customer. Everytime bila ada perayaan or event, diorang akan bagi mcm doorgift. Cool, huh ?

Our crib is equipped with alarm system yang terus dihubungkan dengan pihak keselamatan and my crib jugak ada our own security yang menjaga keluar masuk penguninya.

My living hall. Quite spacious and Daddy Jack dah ada rancangan untuk renovate this section.

The stair

The dry kitchen.

The bathroom

The wet kitchen. IKEA, help me please….

Maid’s room

Our small garden. Cukup la cos me and Daddy Jack bukannya jenis yang suka nak bercucuk tanam pelbagai. Nanti upah orang jugak suruh tengok-tengokkan.

Tepi rumah. Banyak yang akan dibuat like mini fountain.

Our background. The developer dah simenkan terus belakang nie so tak ader tanah la untuk bercucuk tanam, heheheheh.

Sebelah our crib is Daddy Jack’s schoolmate, Jepp. Cool, huh ? Banyak benda yang we all have in our minds untuk renovate the house. Hmm…in a mean time, rasa sedih jugak cos this is going to be our firt time ever berpisah from our parents…can’t imagine that !

This entry was posted in home sweet home, my family. Bookmark the permalink.

10 Responses to Our crib

  1. atty's says:

    mesti gina tak sabau dah nie nak duk umah baru..

  2. Elyn says:

    wah besh nyer tgk crib u gina!!! i masih berangan2 ni….

  3. syoknnyaa..aku bila laa lagikk ni..huhuhunanti house warming, jangan lupakan daku…hehehe

  4. kathy jem says:

    wow!! besor nyer rumah cik gina.. mesti tk sabor nk dok kan.. hehe 🙂 berangan ni kalo dapat umah mcm ni.. hehe

  5. lily lotus says:

    bestnya nmpk besar..i selalu lalu area setia alam tu..mmg nmpk eksklusif sgt area tu..even a bit far..house warming jgn lupa daku yer..cewah

  6. pergh, canteek umah..very the modern punya design..dekat ckit nak g keja bila akak duk shah alam kan hehe

  7. *ayu* says:

    nice!!!! my best friend kat puncak alam.. dekat ke tak ek? nama cam dekat.. 🙂

  8. adenium says:

    besarnya umah… mesti lebih cantik bila dah deco nnt erk… tgu house warming nih..hehehe

  9. Gina says:

    Kat Tysabar tu mmg tak sabar, tapi fulusnya kena ada lebih sikit lagi untuk buat renovation.KathyKalau dah berangan tu, satu hari sure dapat punyalahLilyHouse warming jangan lupa datang yerMurnieMmg dekat sgt ngan office, so dah tak payah nak tempeh jem semua.AyuPuncak Alam tu lain…dekat ngan Bukit Jelutong, rumah Gina nie dekat dengan Bukit Raja, Klang

  10. Eikha says:

    Setia Alam dekat mana? :S Anyhow, the place looks really spacious! Best!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s