Kedai Cowboy ?

Entahlah kenapa kedai ini menjadi pujaan setiap kali balik Kuantan..Kedai Cowboy. Kalau orang from luar KL datang, tempat tumpuan adalah SOGO, tapi we all kalau balik Kuantan, tak sah kalau tak jejakkan kaki ke sini.

Kedai nie lebih kurang macam Mydin la but I think better than Mydin. Kedai nie ada jual pelbagai barangan from food till electrical appliances. Ada jugak barangan die yang mcm tak masuk akal pun ada jual kat sini, like siren and a fews things jugak. Unfortunately, dalam kedai nie tak boleh nak ambik gambar st cos CCTV merata-rata la..kang tak pasal-pasal I kena tangkap pulak.

And also our favorite place kalau balik Kuantan will be the pasar. Hebat tak hebat, Petai jeruk !!! I really like petai, tak kisahlah buat ulam, dimasak ataupun dibuat jeruk mcm ini. I love anything about petai. Yes, I just say it out loud that I really love petai.

Banyak sayur-sayur kampung ada dijual disini. Pelbagai ulam pun ada

Timun kenit…acik gerai nie ckp mmg sedap kalau buat ulam cos saiznya yang kecik-kecik so taklah pahit sangat.

Cilinya nie jarang dijumpa kat KL, rasanya belah Pantai Timur aje gamaknya. Cili nie guna untuk buat solok lada. Ala, cili yang disumbat ngan ikan untuk dimakan ngan nasi kerabu atau nasi dagang tu. Kalau kat KL, rasanya the peniaga pakai cili hijau aje tapi kat sini, they all pakai cili khas nie. Rasanya agak pedas sikit daripada cili gijau. Bila sekali tengok mcm jalapeno aje, kan ?

Pelbagai jenis budu…hmm yang nie I tak berapa pandai sangat nak makan…tapi rasanya kalau beli nasi kerabu tu ada aje die campurkan sikit..hehehhe.

This entry was posted in Kuantan, myself, places of interest. Bookmark the permalink.

2 Responses to Kedai Cowboy ?

  1. AzeEra says:

    potong bwg,ptong cili api..letak budu..perah limau kasturi..sedappp..;)

  2. Eikha says:

    I love petai and all sorts of ulam-ulaman, too! And budu! I love traditional Malay food like hell! Azeera lepas ni boleh datang masak dekat rumah I, okay? Hehe. (:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s