Makan Time

Tahun nie sambut Aidil Adha di Kuantan. We all balik on Thursday, jalan pun okay taklah sesak sgt. Aidil Ahda nie we all taklah masak-masak mcm Aidilfitri, just simple one pun dah cukup dah. Malam tu, Ayah tanya nak makan kat mana..apa lagi favourite restaurant la. Ibu mcm tak berapa setuju cos bila balik Kuantan, mesti makan benda yang sama…well Ibu, majoriti kata makan kat The Swan, so Ibu kenalah bear with it, yer.

Our dishes for that day…Sotong with Salted Egg…terbaik

Kailan with salted fish

Fried Asparagus

Butter Prawn…sedap giler, okay

Assam Fish, nyonya style

Yang ini paling terbaik sekali..I dont the name of the dish cos ini baru pertama kali makan. Ayah yang order, just vegie tapi yang syok tu ada petai la….aduh !!! so syok. Even Daddy Jack tak bagi makan, tapi I belasah jugak. Its my favourite la.

Chicken Lemon

Venision @ Daging Rusa Black Pepper

See..semuanya berselera makan sampai tak toleh kiri kanan. Although bila makan kat sini we all akan order kebanyakan makanan yang sama but we styill tak pernah jemu dengan the quality of the food. Tetap sedap.

p/s : Bila type this entry, masih terbayang-bayang kesedapannya…mesti kena balik jugak in 2 weeks time.

This entry was posted in eating place, family feast, Kuantan, my big family, yummy tummy. Bookmark the permalink.

2 Responses to Makan Time

  1. Eikha says:

    Sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa asparagus! Hahaha dalam banyak-banyak paling teringin asparagus, lol.

  2. Elyn says:

    i yg tgk pun terliur apa plak u yg dh mkn huhuh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s