Tragedy itu

Malam ahad lepas me and my family dikejutkan dengan satu berita besar yang agak menyedihkan. My house terbakar !!!! Yes….we didn’t expect it but it happened. Kejadian berlaku kira-kiran jam 8:30 malam. Masa kejadian, just my maids and Ryan the Lion. Me and my family keluar pegi makan. I tak bawak Ryan cos die tido and the maids pun tak pagi bawak die. Half way dinner, my maid called menangis-nangis..I thought something happened kat Ryan tapi rupanya they all cakap, rumah mcm bau terbakar. We all yang tengah makan, bergegas la balik rumah. Sampai rumah, api mmg dah naik and the bomba tengah berhempas pulas memadamkan api.

Orang ramai entah dari mana datangnya menjadi penonton. I dunno mana datang orang-orang ini semua. Jalan kat rumah I tu sampai jammed ngan kereta-kereta. Mcm ada pesta.

Anggota bomba yang bertungkus lumus agar api padam. 2 buah kereta bomba yang datang, satu from Taman Melati dan satu lagi dari Ampang.

My maids and Ryan the Lion yang terselamat. I really bersyukur sangat dengan tindakan mereka menyelamatkan Ryan.

My dad with our neighbours yang banyak membantu

My brother, Hannan yang tak dapat mengawal perasaannya setelah melihat rumah@biliknya yang totally hancur dan musnah dalam kejadian ini. All his belonging like laptop, external hard disk, baju, lens dll semuanya hilang dalam sekelip mata.

The police in the middle tu kalau tak silap Timbalan Ketua Polis Malaysia. Dia akan memastikan semuanya inspection dan my house akan dijadikan kawasan larangan. He even asked the patrol car to wait outside the house during the investigation.

Me and Daddy Jack also terkena tempiasnya dalam tragedi ini dimana all of our belongings pun turut musnah. Out LCD TV, DVD player, ASTRO and even PS2 Danish. Buku-buku the kids pun totally hancur. The Ride on untuk Ryan the Lion yang I belikan for his first birthday dulu pun totally gone, so kena carikkan yang baru. Hanya PSP nie aje yang terselamat, and also Wii game.

Daddy Jack buat police report atas kejadian yang berlaku memandangkan he’s one of the residen. We totally stunned after what had happened, But as Ibu said, luckily this didnt happened masa semua orang tengah syok tido…..

Advertisements
This entry was posted in family matters, my big family, my family. Bookmark the permalink.

18 Responses to Tragedy itu

  1. Eikha says:

    I'm so sorry about your house, Puan. Is that the picture of your house burning or gambar hiasan?I hope everything will turn around soon, I pray for you.Take care Puan.

  2. Elyn says:

    nasib baik la sume ok gina… terkejut i dgr tau!!

  3. kojah says:

    hah??terkejut sy kak…anyway, sabar byk2 ye kak…

  4. astaghfirullah…. m so sorry to read this. ya allah.. satu jelah. syukur lah yang ryan selamat. ya allah.. i really dont know wht to comment dah. u take care ok. *hugs*

  5. Ya Allah kesiannya..skang ni you duk mana Gina??

  6. Ya Allah kesiannya..skang ni you duk mana Gina??

  7. atty's says:

    ya allah .terkejut to hear about it..syukur takde kemalangan jiwa..sabar ye gina..

  8. Gina says:

    EikhaYes..that fire is an actually event..bukan sekadar gambar hiasanElynI pun terkejut bila my maid called me..terus otak teringat kat RyanKojah…Thanks dik..mmg kena sabar bila situasi mcm nie trjadiAyuI pun bersyukur sgt my maid selamat Ryan dulu, after that baru masuk rumah, ambik telefonEllieI still duduk ngan my parents..sekarang nie duduk rumah adik dulu sementara nak duduk rumah lain.Kak Ty,Thanks kak

  9. lisha says:

    gina, sorry about the tragedy .. mmg shocked gila dapat tau lagi2 happened to a friend plak tu. really glad nothing worse happened to your family. harta2 semua tu boleh cari lain. be strong.

  10. Si Aien says:

    Puan G,be strong okay. Alhamdulillah semua selamat. 🙂

  11. adenium says:

    takziah gina, alhamdulillah ryan selamat. banyakkan bersabar.semoga ada hikmah yang lebih besar disebalik kejadian ini.

  12. amieyumie says:

    so sorry bout ur house…harap everything ok soon…Alhamdulillah sebab xde sape2 cedera.

  13. ya allah akak!xsangka..naseb baik ryan ngan ahli keluarga akak yg lain ok, tu yg paling penting kan?sabar ye akak

  14. lily lotus says:

    ya Allah! syukur takde yang cedera..harap u guys tabah yer

  15. LiLa says:

    Gina,sorry to hear the tragedy. hope u dan family tabah dan everything will be Ok later. xoxo

  16. m scribbles says:

    Puan, I'm so sorry to hear that..Syukur everyone is save..Will pray for ur family..

  17. kathy jem says:

    Biar betol Cik Gina..Sedih nyer dengar..Nasib baik xde ape kejadian yang lebih teruk..Xper Cik Gina barang2 tu semua hilang xper..Jangan nyawa..Syukur semua nyer selamat..

  18. Liza says:

    i am so sorry to hear about your loss. Allah menduga hambanya yang kuat dan boleh menerima dugaan, Insyallah, ada hikmah di sebalik all this. Yg penting, Ryan selamat. You take care

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s