After the tragedy

Isnin dan Selasa I terpaksa ambik EL…not only me but the whole family. We have to clear the house cos the bomb said that maybe the house tak berapa nak selamat and the TNB will only buka the elctricity after the renovation of the house.

We can see the view from the hall

The other room…full with books and some old baju and now, semuanya gone

Bilik Hannan yang memng totally teruk giler. Now, die kena do all his assignments all over again and nasib baiklah kawan-kawan die sanggup meminjamkan baju-baju untuk dipakai buat sementara waktu nie.

The tangga yang mmg rosak teruk

My room..sedih aa tengok. Pihak Bomba tak bagi masuk cos kawasan larangan, tapi kena jugak aa curi-curi masuk sebab nak ambik all the things like baju and benda-benda yang masih selamat.

My room from upstairs. Bomba cakap my room nie kira mcm tak selamat cos the ceiling bila-bila pun akan jatuh.

Danish book’s collection yang mmg tak dapat nak diselamatkan lagi. Daddy Jack said that they will get a new one..every single things

Totally a mess. My room since my wedding in 2004 until 7th December 2009….so sad when I look t it now.

Baju-baju we all yang tak sempat nak diselamatkan

The PS2, ASTRO Decoder and DVD player yang totally hancur semuanya from my room.

As Daddy Jack said…life must go on. New chapter of life.

This entry was posted in family matters, my big family, my family. Bookmark the permalink.

9 Responses to After the tragedy

  1. atty's says:

    betui ckp daddy jack..life must go on ..tp sedih mmg sedih..pasti ade hikmah disebalik kejadian..

  2. misscrab83 says:

    cmner leh jadi ni puan?hmm sedeh nyer…puan bykkn bersabar yer…

  3. Anonymous says:

    apa ya yg menyebabakan kebakaran?

  4. tak aper la Gina.mujur semua selamat.yang tu boleh diganti lagik.pasti ada hikmah disebalik semua ni.Insya Allah..

  5. AzeEra says:

    kagum dengan ketabahan puan gina sekeluarga..;)

  6. puan..puan bykkn bersabar k.

  7. Riana Rozlan says:

    be strong puan gina….

  8. farah says:

    nasib semua slamat..nyawa lagi penting dari harta benda..semoga tabah hadapi ujian dariNya..

  9. Ceera says:

    sayu je hati tengok semua barang dah hancur dalam sekelip mata.. yang penting semua nyawa selamat kan kak…anyways.. harap akak tabah ye..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s