Kunci Kegembiraan

Our developer, SP Setia sent sms and meminta kami to collect out house key…YES, finally, we all dah dapat kunci our crib tapi maybe we all tak pindah lagi cos ada a few things that we need to settle down dulu. Banyak tu dan maybe lama lagi baru nak pindah.

The keys come in 4 sets for each rooms, and also for the security system. We have to fill in form, lebih kurang mcm checklist la. Mana-mana kerosakan, the developer boleh tukar atau ganti baru.

I thought beli handphone atau computer aje yang ader manual book, rupanya beli rumah pun ada jugak yer, hehehehe. Dalam manual nie adalah diterangkan mcmana kalau kiter nak buat major and minor renovation melaui cara-cara yang betul. Rupanya, kalau kiter buat renovation melalui saluran yang tak betul, pihak pemaju berhak untuk meruntuhkan bangunan itu…huhuuhu..tak nak lah ambik risiko. Biarlah duit habis ambik arkiter and mintak approval, dari menangis tak berlagu bila rumah kena runtuh.

Our deal…hmmmm, bila la nak rasa duduk rumah baru yer..lama tu kalau ikut perancangannya.

As usual, setiap tahun, the developer akan bagi table calendar for each home owner, and also kalau raya, akan dapat poket angpau percuma.

Advertisements
This entry was posted in home sweet home, my family. Bookmark the permalink.

3 Responses to Kunci Kegembiraan

  1. atty's says:

    beshnya dah dpt kunci for new house..

  2. haih.aku ni,tanah pun tak tahu kat mana lagi ni.hihihinanti jgn lupa house warming yer.hiks

  3. Elyn says:

    wow…. tak sabar nk tgk u deco umah u gina!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s