Pening dan pening

For this semester, I have 2 subjects which is Multimedia and Instructional Comm. I have about 150++ students. Both subjects have coursework and final paper. Well, I took about nearly 2 weeks untuk marking all the papers and to tengok the final project. Bila bab marking paper nie, I thought tak nak la jumpa benda-benda yang mengarut ataupun yang pelik-pelik cos I’ve warned the students before tetapi, hai…ada jugak yang tak mendengar kata.


One of the paper ada soalan objective. Setahu I, soalan objective tu, jawapannya hanya sampai D sahaja. Entah mcmana student nie dah terhitamkan pada jawapan E, hilanglah 4 markah disitu.



Next semester, I nak pastikan students wajib membawa masuk dan menggunakan liquid paper sekiranya ada pembetulan ayat. Kotor betul kertas jawapan itu, so bila nak menanda pun mcm konfius sikit.

Tulisan ala cacing kepanasan. Mata kena peka dengan tulisan nie dan perlukan tumpuan yang teliti untuk memahamkan ayat-ayat die.

Dah tertulis kat kertas soalan, HITAMKAN jawapan yang betul, bukannya scribble atau pusingkan jawapan….


Student nie siap quote nama i lagi…as per slide given by me !!!!

Audio is for editing sound, tapi bukannya editing drawing…hmmmm

Surat cinta lagi….

I buat question 5 then they have to jawab hanya 3 sahaja..tapi this student entah mcm mana, siap suruh I buat pilihan untuk mana-mana jawapan…hmmmm.

Masa yang diperuntukkan untuk this paper adalah 3 jam. This student rasa banyak masa, disalinnya soalan sekali dalam buku jawapan die.


One of the question is how the multimedia digunakan di tempat-tempat tertentu tapi this student, siap tulis untuk siapa multimedia tu digunakan…habis semua tok nenek, saudara mara semua keluar.

People do make mistake, tapi takkan la sampai mcm nie sekali ?

Advertisements
This entry was posted in creative side, myself, office matters, Students. Bookmark the permalink.

8 Responses to Pening dan pening

  1. mcm standard 1 plak skrip jawapan ni.aduhai pening gak jadi lecturer mcm ni!daddy jack punya student mcm ni gak ker skrip jawapan xm?

  2. mcm2 je student ni kak..masa kita jd student dulu tak terfikir pulak nak tulis surat cinta hehe

  3. Ika Suhaimi says:

    sabar je la..kesian plak bile pikir tulisan sndiri yg hancor…hehe…sorry of what happened to u'r house..sedih plak…

  4. Liza says:

    now i know what my lecturer was feeling when marking my papers….

  5. lily lotus says:

    ahaks..mcm2 kes ekk..seronok plak tgk

  6. Anonymous says:

    hahaha..pening saya melihatnya, gamaknya pening lagi Pn Gina nak mark!..hehehe good job Puan!

  7. noor says:

    salam…haha bila saya lihat kertas camnie saya pun teringat waktu belajar dulu mmg gila sungguh n kreatif utk dapat markah kesian…siap tulis love note utk prof lagi. Tapi bukan akak la budak budak yang belajar sama akak dulu..expecially budak lelaki yang buat camnie ye.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s