Jalan-jalan Malaysia-Singapura Hari ke-2

On the second day, we decided to masuk Singapore quite early, takur jalan sesak sampailah Woodlands, Lebih kurang pukul 9 we all dah gerak, sekali hambik, sampai Orchard Road pukul 10 dan all the shopping malls belum bukak lagi.

So, we ambik breakfast dulu sebab masing-masing dah kebulur giler. McD menjadi pilihan and we thought that the menu will be different, tapi sama aje.

Sementara nak tunggu shopping mall bukak, apa lagi ambik la gambar di sekitar Orchard Road. On the second day, Ryan the Lion and the maid, Ika tak ikut. Letih masa hari pertama pun tak habis lagi.

We all have to jalan perlahan-lahan sementara nak menantikan pukul 1030 am cos the shopping malls dah banyak yang dibuka masa tu.

At Tangs…masa nie we all dan nak using the Underpass untuk pergi ke seberang jalan. Oh ya, di sini, kiter tak boleh lintas sesuka hati mcm kat KL sana…kang tak pasal-pasal kena saman pulak.


Singgah jap kat Armani cos Daddy Jack nak beli shirt and a fews T-shirt jugak.

I really like this 7E kiosk. Ianya terletak di tengah pedestrian in front of Forum Shopping Mall. Sungguh menyenangkan untuk orang ramai.

To me..Starbucks tetap di hati

Got a few collections kat sini, they offered so many cheap things which I can’t resist myself.

Masuk kat Prada, just nak tengok-tengok some stuffs, tapi mcm tak berkenan then move to the next store

LV…tapi since dari dulu Im not LV fan. Tak tahu kenapa although Daddy Jack ada yang berkenan and suruh I ambik satu. Sorry my dear…I can’t cos COACH is still my favourite.

Belakang tu, another new shopping mall in Orchard Road yanag akan dibuka maybe in January…phewww…just to add in my To Do list for 2010 nanti.

Dah sudah and puas berjalan…it’s time to head back to JB

Advertisements
This entry was posted in family trip, shopping, Singapore. Bookmark the permalink.

2 Responses to Jalan-jalan Malaysia-Singapura Hari ke-2

  1. atty's says:

    beshnya gina jalan2 singapore

  2. Gina, Zara baru start sales today here! But reading yr Spore entries, looks like you all really enjoyed shopping here! Did you check out 313@Orchard, the newest mall just open? Garuda memang sedap tapi a bit on the high side. Even in Jkt, Garuda pun mahal kalau ikut Indon standard.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s