Hadiah Tahun Baru

Im in Kuantan actually with my parents, kononnya nak bawak the boys gi Bukit Gambang Resort City. Well, kita hanya mampu merancang, Tuhan yang menentukanNya. Semua apa yang we all rancang, terputus di tengah jalan.

We have to rush Ryan the Lion to Kuantan Specialist Hopsital since badan die menunjukkan tanda-tanda demam campak. Bila paed checked, the symptoms was obvious so secara sahnya Ryan the Lion kena chicken pox.

Dah macam anak Chindian pulak dengan putih-pitih tu takpun suku kaum mana..hahahaah. Yang putih tu is Calamine Lotion untuk sejukkan dan melegakan kegatalan. But Ibu suruh cari daun bambu untuk gatal-gatal agar Ryan the Lion tak garu, nnt takut parut.

Pagi tadi, dalam pukul 1am, we have to rushed Danish the Menace ke hospital yang sama cos tetiba aje bibir die bengkak. Well, petang tu, after die bangun tido, die dok ckp jari die sakit. I thought that maybe tangan die kebas cos terhempap lama sgt tapi die asyik ckp sakit dan sakit. Daddy Jack bawak pegi klinik somewhere here in Ayah ‘s house, manalah tahu kena gigit binatang tapi bila doctor or maybe MO check, die kata nothing serious so bagi ubat tahan sakit aje. We all bagi ubat tu dalam pukul 6 ptg then malam tu tetiba die ckp ngan we all sambil tutup mulut. Bila Daddy Jack tanya kenapa…hah kau, bengkak giler bibir die. Pegi Emergency at the same hospital ngan Ryan, the doctor said that maybe he’s allergic to the ubat. So, just now, bibir die pun dan mula okay. Phewwww !!!!!

Advertisements
This entry was posted in health, Kuantan, my family, the boys. Bookmark the permalink.

2 Responses to Hadiah Tahun Baru

  1. Liza says:

    take care Danish and Ryan, hope you'll get well soon….

  2. MAKE SURE U WROTE DOWN THE NAME OF THE DRUG THAT HE IS ALLERGY TO, AND REMIND EVERY DOCTOR EVERYTIME YOU SEE ONE OF THE DRUG HE IS ALLERGIC TOHANIEPHARMACISTHOSPITAL KUALA LUMPUR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s