Makan Luar

3 hari berturut-turut we all makan kat luar cos Daddy Jack balik lambat so might as well makan aje kat luar, tak nak susahkan orang kat rumah. 1st day makan kat Little Penang Cafe at Mid Valley.

I really like the coziness in this restaurant. Taklah bising and orang pun agak tak ramai jugak. Bolehlah menikmati makanan dengan tenang dan berselera.

Wah ! semenjak ada Shinning Apple nie rajin bebeno nak online kat public places yer…show off !!!! hahahahha.

Our first food yang sampai, Rojak buah. I always love rojak buah. At one time, masa kerja kat Menara Promet, suka ngan rojak buah from Apek naik motor aje. Memang marvelous. Cukup serba-serbinya. Pedas, masam, manis dan paling best, ada keropok jugak.

Daddy Jack love the ABC. I tak berapa suka sangat ABC mahupun cendol. Sakit kepala kalau makan especially the air gula melaka.

Char kuay teow, the recommended one. So far, rasanya okay ajelah. Taklah teruk sangat. Ada two types of it, yang regular or the special one. The special one letak sotong and udang lebih sikit.

Daddy Jack pilih this Kari Hantu set since die claimed that tak makan nasi lagi. Set tu ada kari daging, lobak and sambal pucuk paku.

Daddy Jack said, tak ada feel makan pakai sudu, lebih baik makan pakai tangan. Kalau dah nama Melayu tu, Melayu jugaklah.

On 2nd day, we all makan di sini pulak, Mak Tim at AU2. Sesiapa yang tak perasan, kedai nie berdekatan dengan simpang Sterling kat Ulu Kelang. Makanannya berasaskan masakan Johor asli

My choice, Murtabak Singapore. So far, not so bad. Tapi rasanya, yang asli from the Singapore mmg sedaplah. Nie rasanya dah dibekukan, so just panaskan bila ada order aje.

As always, Daddy jack akan makan Laksa Johor because he said that rasanya sebijik mcm mak die buat…hmmmm. So, I tak payahlah nak belajar from Mak mcmana nak buat laksa johor yer. Kalau Daddy Jack teringin nak makan laksa Johor, kiter makan ajelah kat sini. Habis cerita.

See…makan sampai tak ingat dunia dah. Kalau ke sini, Daddy Jack selalu akan order air sirap bandung soya. Baru Johor sejati, katanya. Pigidah ! IC you terang-terangan tulis you anak jati KL, so tak payah cerita banyaklah.

Our last meal, nak jugak try rojak buah sini. Okay jugaklah rasanya tapi the fruits yang digunakan mcm dah terlalu masak sangat so, taklah la terasa krup krap krup krap tu.
On 3rd Day, that is Saturday, we ended our makan-makan di luar dengan Chilli’s at Mid Valley pulak. Kira nie mcm our date la. Actually, I ikut Daddy Jack pegi UM untuk class.

Rasanya macam dah tahu dah apa yang Daddy Jack nak order sebabnya, kalau pegi Chilli’s sure die akan ambik the same dishes which is the fajitas.

Our startes is Wings over Buffalo. Memang terbaik, or maybe sebab dua-dua dah laaps sangat so anggap ajelah sedap.

Mine, always Lamb Shoulder. Tak tahulah kenapa, maybe because of the veggie and also the creamy mashed potatoes. Mmg to die for. Nasib baiklah office tak kat KLCC, kalau tak every month, this place is a MUST for me.

Hahahahaha….I was wrong. Daddy Jack tetiba nak makan this mouth watering burger. Mmemang sedap dan besar.

Dua-dua memang lapas, as Daddy Jack said “I can eat like a horse”..hahahaha. Akhirnya, masing-masing tak habis…dua-dua bersandar kekenyangan. So, hari nie makan luar lagi ker ?

This entry was posted in eating place, just the two of us, myself, yummy tummy. Bookmark the permalink.

One Response to Makan Luar

  1. Liza says:

    i love the CKT @ penang cafe, tapi kalau lunch hour, the que tu panjang sgt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s