Playground and Putu Piring

We dont have time untuk bawak the kids to do the outdoor games. Apa yang we all sempat hanyalah bawak ke indoor games ajelah. Daddy Jack pun mcm tak berapa suka sangat since dengan keadaan cuaca yang tak menetu nie. Ye la, sekejap panas, pastu kang tetiba hujan pulak. So, better pegi indoor ajelah.

And for the weekend, we all lepak kat Kidzone at Great Eastern Mall, dekat sikit dengan rumah. kalau ke One Utama or Mid Valley kang lain pulak ceritanya. Kat GEM nie okaylah sebab budak-budak pun tak ramai sangat. Just nice aje and main pun taklah nak berebut-rebut.

Zone for toddler agak kecik sikit berbanding dengan OU, but still the kids enjoyed themselves here.

Muka kepenatan lepas bermain dan tetiba perut masing-masing pun kelaparan.

Daddy Jack pilih untuk makan di Chicken Rice Shop aje. Simple and cepat, after all tak jauh pun from the playground.

I dok sibuk nak siapkan si montel nie makan. Actually, die nak tido pun waktu nie, mmg dah mengantuk sangat tapi still nak makan jugak.

On the way balik, tetiba nak makan pisang goreng so singgah jap kat AU5D and berhenti depan gerai jual putu piring. Tetiba nak makan putu piring pulak. Daddy Jack cakap dengan I disebabkan gerai tu budak pompuan yang buat, so die nak beli lebih…ekleleh..nak ngorat ker ? Sekali bila Daddy Jack datang dekat budak tu sound ” Cik Jack ker nie “, apalagi Daddy Jack pun terperanjat la bila budak tu tahu nama die, then budak tu pun cakap that she’s one of his students masa kat Cosmopoint dulu..Hah kau !!! Ambik ubat. Konon nak mengorat, sekali student sendiri. But the girl mmg baik, instead of kita beli 2 bungkus, terus die bagi lagi sebungkus FOC !!! and the putu piring memang sedap.

Advertisements
This entry was posted in eating place, family outing, my family, playtime, the boys, yummy tummy. Bookmark the permalink.

One Response to Playground and Putu Piring

  1. amieyumie says:

    best bacer ur blog~tidak muhsan..tapi kat unisel nih… wireless cam sipot sedut.. nak komen pon susah~newat u have really nice and sweet family!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s