Minum Petang

Petang Ahad, we all decided nak keluar gi minum petang after seharian terperap aje kat rumah withour doing nothing. We ll minum petang jauh sangat…see muka Danish the Menace, baru bangun tido. Tu pun tengah mamai-mamai aje tu.

Ryan the Lion yang sentiasa segar bugar. Ryan menang tak berapa nak suka tido siang hari since kecik lagi. Tapi kalau bab jalan dan makan, die memang handal.

Our minuman petang. Entah kenapa lately, I really love black coffee especially Starbucks. Before this mcm tak kisah sangat tapi sekarang nie melampau-lampau la ketagihnya.

Kenapa I pegi minum petang jauh-jauh…hehehhe…sebab nie la. Goreng pisang cicah sambal kicap. Terbaik yang pernah I makan. Before this selalu beli kat medan selera depan UTM Jalan Semarak tapi kuahnya cair sikit tapi kat sini, kuahnya mmg pekat dan sedap sangat.

Dan juga ini..cucur ikan bilis. Makanan macam nie, senang aje nak buat kat rumah, tapi disebabkan kemalasan yang melampau, so kiter makan aje kat kedai. Habis cerita.

Ryan the Lion pun suka sangat dengan cucur ikan bilis. Tapi die die mmg tak pernah menolak, apa yang kiter makan, die pun sibuk nak makan jugak. Patutlah bulat aje.

Ika, my maid try to makan the char kuay teow. Sekali datang, mak aiii dalam dulang tu. Banyak giler. End up, we all kena shared together sebab tak habis.

Jenuh jugaklah nak mengasingkan taugeh yang selambak dalam tu. Tapi lagi jenuh bila nak habiskannya.
Daddy Jack terasa nak makan yang manis pulak. So sudahnya, we all ended up our minum petang with a bowl of bubur pulut hitam yang dicicah dengan roti. So sweet and tasty. So, where are we having our nice minum petang yer ?

Here…Restrees Kopitiam at Bandar Sunway. Jauh giler kan, just sekadar nak minum petang. Well, actually Ika nak jumpa kakak die kat sini, so we all bawakkan die then sambil tu singgah la minum sekejap. You guys hould try here. The foods memang sedap sangat-sangat.

This entry was posted in eating place, family outing, my family, yummy tummy. Bookmark the permalink.

4 Responses to Minum Petang

  1. bila nak jumpa dan belanja ai ni.heheheApakah MombloggersPlanet?

  2. tomeynyer la ryan..danish nampak dah serupa ayah..

  3. tomeynyer la ryan..danish nampak dah serupa ayah..

  4. Elyn says:

    perghhh terliur tgk pisang cecah kicap tu gina!!! kene try ni…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s