Cerita Hospital Day 01

Sabtu malam lepas, satu lagi tragedi bermula…Ryan the Lion pulak kena admitted cos suspect dengue. Actually, die mcm demam la sepanjang minggu lepas, tapi not so serious la just like bila malam aje badan die akan panas sikit. Mother in law cakap maybe because of cuaca but we kept on the medication ajelah. Entah mcmana, me and Daddy Jack mcm tak sedap hati, rushed him to Ampang Puteri and the MO suggest that buat blood test.

Masa we all sampai kat Ampang Puteri pun tgk ramai mak bapak yang bawak anak-anak yang demam, ada tu sampai juat pakai pampers aje, maybe sebab dah panas sgt gamaknya.

Proses mengambil darah tu taklah lama, just in 5 minutes tapi nak tunggu result tu yang lama, dalam 1 jam lebih jugaklah we all tunggu. Danish the Menace tried to calm his brother…ye la, minggu sebelumnya bergegar Emergency tu ngan jeritan die masa nak kena inject cos of the allergic tu…hahahaha.


Prose mengambil darah terpaksa dibuat dua kali. kali pertama tu, darah tu lambat proses, so dah beku then we have to ambik another sample, kali nie hanya 10 minit aje. Bila result keluar, the MO ckp, platlet agak rendah so suspect dengue. Have to amditted la sebab still baby.

Bilik 613…Single Deluxe Room. More spacious so senang saudara-mara nak datang melawat. I memang prefer ambil single room cos nanti tak nak menggangu orang bersebelahan. Lagipun more privacy.

Ryan the Lion terus tertido lepas ambik darah sebab lama sangat menangis. Tido dalam kepenatan.

I pun tak tido malam tu cos jaga die. Bergilir-gilir dengan Daddy Jack tapi haram….die terus lena sampai ke pagi….cissss.

Since we all ambik bilik single deluxe, ada disediakan sofa bed. Danish awal-awal lagi dah book that sofa bed and Daddy Jack baik punya landing atas katil tu.

This entry was posted in APSH, family matters, health, my family, the boys. Bookmark the permalink.

2 Responses to Cerita Hospital Day 01

  1. Elyn says:

    owh my…. gina MO yang amik darah tu expert tak? sebab aritu masa i pi emergency, SN kat situ terkial-kial cari urat wafiq. bape kali cucuk. at last i ckp tak payah!!

  2. adenium says:

    paptut lah lama menyepi blog gina… hopefully ryan dah fully recover by now….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s