Cerita Hospital Day 02 – Part 02

Semalaman Ryan tido kat baby cot. Memang die tak sedar langsung. Well, the drip terpaksa dimasukkan kat kaki sebab urat kat lengan tak nampak. Bak kata nurse, adik nie putih melepak la pastu gemuk sangat…heheheheh.

First thing in the morning, Dr Nasir asked untuk ambik darah sekali lagi…just nak check the platlet again. This time the result, masih turun lagi. Masa mula-mula masuk tu darah jadi 107/150 but pagi tu tetiba jadi 99 pulak. But one thing for sure, the dengue is negative.

Entah macamana, Danish the Menace pulak yang beria-ia nak tido dalam baby cot tu. Tak pernah katanya.

Badan Ryan the Lion stil panas lagi, so we just tepak the koolfever untuk sejukkan badan. Dah 2 botol air dah masuk but still badan die keep on panas.

The dressing dah basah, cos mandi and tukar pampers. I asked the nurse untuk pakaikan dressing baru. I really like the nurse. Kalau tak silap nama die Nur Farhana. Lembut aje orangnya. Memang bersesuaianlah kerja die as a nurse kat bahagian Paed nie.

Pastu lepas aje nurse Farhana tu selesai buat kerja die, Ryan the Lion nie tengah melasak tak ingat, tertariklah wayar drip die, apa lagi, memancut la darah keluar. Tu la, lasak sangat die nie.Habis segala katil tu nak dipanjatnya.

Bergegas la nurse yang lain pulak datang nak stop the beeding. Kebetulan nurse Farhana tu tak ada so digantikan dengan orang lain which is Ryan the Lion tak berapa suka. Wah !!!! kecik-kecik dah pandai pilih yer

Bila semuanya dah okay, nurse tu suruh masuk drip kat tangan pulak. I pun setuju jugaklah sebab payah sikit kalau masuk drip kat kaki nie, Budak-budak nak jalan susah sikit.

Sementara nak tunggu the second drip, sempat lagi nak main-main kat sofa bed tu sambil panjat-panjat lagi. Letih ooo melayan die nie sepanjang kat hospital tapikan lagi letih layan Danish the Menace sebab depan bilik we all nie, ada indoor playground.

This entry was posted in APSH, family matters, health, my family, the boys. Bookmark the permalink.

4 Responses to Cerita Hospital Day 02 – Part 02

  1. atty's says:

    semoga ryan cepat sembuh .amin

  2. ezzylazy says:

    ryan sgt adorable….. sgt suke tgk dia… rmbt kerinting pulak tu…puan gina bwk la dtg college

  3. ezzylazy says:

    ryan sgt adorable….. sgt suke tgk dia… rmbt kerinting pulak tu…puan gina bwk la dtg college

  4. ezzylazy says:

    ryan sgt adorable….. sgt suke tgk dia… rmbt kerinting pulak tu…puan gina bwk la dtg college

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s