Cerita Hospital Day 03

After spent 3D2N at Ampang Puteri, finally boleh discharged. Ramai juga yang tertanya-tanya kenapa I pilih Ampang Puteri yer. First is that, 2-2 anak I lahir kat sini so they all dah ada all their medical history. The Paed, Dr Nasir is good in his job and the nurses was superb.
I always choose Ampang Puteri to be my tempat kalau sakit. Bukannya tak boleh nak pegi tempat lain like Glenneagles or maybe Prince Court tapi bila memikirkan jarak dan jugak traffic yang akan ditempoh, so just lupakan saja.

The staffs, from the doctors, nurses, dietrician and also the cleaner pun semuanya okay. Ramah tamah dan jugak sudi menolong tak kira waktu.

Makanan, jangan cakap la. Danish the Menace sampaikan tak pernah makan nasi pagi=pagi telah terjebak semata-mata kerana kuah kicap ini. Kalau tak mahu makan di cafe hospital, kat luar tu berlambak-lambak tempat makan eg Pelita, Ampang Yong Taow Foo, Nasi Ayam Linda Onn, Nando’s, Old Town malahan ada Sushi King lagi. Kalau bosan-bosan, just lepak kat Ampang Point Shopping Complex or maybe just beli kain at Gulati’s.
Ritazza Cafe, walaupun tak sefamous Starbucks ataupun Coffee Beans yang hanya seberang jalan tapi cukup menceriakan hari-hari saya dengan secawan kopi panas. Bila dah nak balik, baru ternampak breakfast set yang sedap giler.
Kedai serbaneka dimana Danish the Menace menjadi pelanggan tetap sampaikan the aunty pun dah kenal die dah.

Gift shop…so funny tau bila ingat balik kejadian kat sini. Petang Sabtu tu, me and Daddy Jack singgah sekejap kat Ampang Puteri cos nak melawat my student’s mother kat sini. Sekali malam tu, we all pulak yang berkampung kat tempat yang sama.

This entry was posted in family matters, health, my family, the boys. Bookmark the permalink.

One Response to Cerita Hospital Day 03

  1. Elyn says:

    hiks cafe ritazza tu we all slalu lepak kalo pi sana. bfast set sedap. gina app i ngan Dr nasir next saturday on 13th. leh jumpe kalo u pi sana.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s