Hasil laut yang sangat sedap

Sotong bakar dicicah dengan air asam, tak terucap dengan kata-kata

The vegie, we all ambik kailan goreng aje tapi memang sedap siap ada sotong and udang lagi.

Udang yang we all pilih tadi dimasak mcm nie. Tak tahulah masak apa, yang penting sedap sangat.

Ketam pun masak yang sama. Nak makan ketam nie kena tunggu Ryan the Lion tido dulu sebab barulah rasa feel die. Makan ketam nie kena ada feel sikit, tak boleh makan laju-laju nanti takur tercekik pulak.

So, the foods hasil tangkapan kat Tanjung Lumpur…so Ayah, after this kiter makan kat sini aje everytime balik Kuantan yer and as usual, Ayah yang belanja.

Advertisements
This entry was posted in eating place, family feast, my big family, my family, yummy tummy. Bookmark the permalink.

6 Responses to Hasil laut yang sangat sedap

  1. adenium says:

    katam bakar tuh..nampak sgt mavelesss… yummy…

  2. Kay says:

    saya mau pulang ke temerloh, mau makan gulai tempoyak ikan patin~ heheheee~ (xde kaitan)

  3. akak, sedapnyer!!! huhuhu

  4. Elyn says:

    sedap nyer ginaaaaaaaaaaa….. terliur i tgk tau!!

  5. Gina says:

    SidYer..ketam tu mmg sedapNisaSaya pun suka makan kat temerloh especially kat Kampung AwahMurnieYer murni, memang sedapElynMasa I tulis this entry, rasa nak balik Kuantan aje nak makan balik benda-benda nie

  6. Liza says:

    everything look so nice….laparlah!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s