Hantarannya

Add ImagePelamin nie khas dibuat sempena majlis pertunangan ini. Didi yang design the pelamin herself and she also sediakan all the kelengkapan. My sis nie nak berjinak-jinak dengan wedding business.

For hantaran untuk lelaki, Didi pilih warna black and silver. I still remember, one of my friend. Lisha dulu kawin pun gunakan warna hitam as hantaran tapi kena tegur psl warna hitam. What is wrong with black? I pun tak berapa suka bila warna dikaitkan dengan anak-anak cthnya biru untuk lelaki and pink untuk perempuan…typical la.

Kasut Lewre.

Tuala

Belt and wallet

Perfume set by DKNY

Sejadah

Chocolate

Sepasang baju kemeja

Cupcakes

Apple bersalut dengan white chocolate

Makanan tradisi, pulut kuning tak ketinggalan

Sirih junjung

Kasut hasil buatan sendiri dari Lewre. My sister keje ngan Lewre so tak ada masalah untuk rekakan kasut sendiri bila wedding nanti. Kasut yang strappy tu, kalau ikut harga kedai dalam RM1300, design by Didi. Baru tunang kasut 2 pasang, kalau kawin nanti, berapa agaknya yer ?

Dolce & Gabanna perfume set. Tak pernah nampak this set, but the smell is so good

Kalau Siti Norhaliza suka strawberry bersalut chocolate, same goes with Didi. Tapi disalutkannya strawberry with white chocolate. Creative betul !

Coklat popular untuk hantaran…Ferrero Rocher

Telekung

Sirih junjung

Beg DKNY. I pernah hampir-hampir nak beli beg ini tapi Daddy Jack mcm tak berkenan dengan pattern die.

Adat tetap tak dilupakan…tepak sirih menjadi tanda termetrai janji dua hati

Butter cake

Sepersalinan baju untuk akad nikah nanti


Nie lah bakal adik ipar I…Oyea. He’s from Kota Tinggi, Johor. Ikut perancangan, majlis perkahwinan nak diadakan after raya tapi Ayah mcm tak berapa setuju. My suggestion buat aje dalam bulan 12, then after kenduri rumah lelaki, bolehlah gi Singapore as our activity tahunan…hehehehe nak jugak tu. Apa-apa pun, tahniah buat anda berdua.

This entry was posted in celebration, family events, siblings. Bookmark the permalink.

3 Responses to Hantarannya

  1. lily lotus says:

    congrates to ur sis 🙂

  2. Liza says:

    i just love weddings!!! Suka!!!

  3. Eikha says:

    Cantiknyaaaaaa hantaran.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s