Hujan itu Rahmat

Secara tiba-tiba, masa majlis pertunangan tu berlangsung, hujan turun dengan lebatnya. Lebat selebatnya, then macam tak ada tanda nak berhenti.

takkan nak cancel pulak, semuanya harus berjalan seperti biasa. Nasib baiklah porch depan rumah tu mmg we all dah bagi lapang so kereta boleh trus masuk dalam untuk turunkan penumpang masing2.

So, we all menyambut tetamu kat porch aje. Dalam pun dah ada tetamu yang sedang menunggu.





So, bila semuanya dah okay, acara pun bermula. We all yang muda-muda nie tak payahlah sibuk-sibuk nak masuk campur. Benda-benda nie hanya melibatkan orang tua sahaja so we all just duduk lepak kat porch sambil bergosip dan bergelak ketawa.

Orang pengantaraan belah lelaki. Yang berbaju biru muda tu adalah ayah kepada Oyea, tunang Didi.

My only sister yang masih single…Ozzie aka Kak Cik.

Hantaran-hantaran yang sangat cantik disusun di hadapan tetamu yang hadir.

Bakal mak mentua menyarungkan cincin merisik dan tunang sekaligus

Alhamdulillah, semuanya sudah selamat. Belum ada tarikh lagi bila majlis perkahwinan tapi rasanya end of this year jugak.

Advertisements
This entry was posted in family events, my big family, siblings. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s