Ianya sungguh menyeksakan

Sorry lambat update anything about our pemergian. Baru dapat internet connection la.

We all bertolak ke KLIA dalam pukul 430 petang Isnin tu. Flight pukul 945 malam tapi we have to check in at least 2 jam awal. Luggage mmg banyak, 3 beg besar, 2 hand luggage and 2 kotak.

My students yang datang all the way from Shah Alam to say goodbye. I really appreaciate it la. Thanks guys.

Ni hah barang-barang yang we all nak bawak ke Adelaide. Mulanya Ibu nak ikut semata-mata nak tolong tgkkan the boys sambil we all angkat barang-barang yang banyak nie tapi tak jadi psl masa tak sesuai. Rasanya we all boleh settlekan semuanya. All the barang kena timbang dan melebihi berat so kena denda dalam RM1K.

My ex-students pun tak ketinggalan turut menghantar me and my family ke KLIA. Tak sangka, they all sanggup bersusah payah turut menghantar. Thanks for all the doa, guys.

My siblings…our last picture together

Ramai yang menghantar we all..thanks guys

Ryan with my maid, Ika untuk kali terakhir. After this, Ika will be with Ibu untuk tolong-tolong apa yang patut. After all, kontraknya lagi setahun aje. Terpulanglah sama ada die nak balik atau nak stay sampai we all balik. Hopefully die naklah tggu we all balik.

I biarkan aje Ryan the Lion main sepuas-puasnya agar dalam flight nanti die akan tidur dalam kepenatan. Lagipun, biarlah die habiskan masa dengan his cousins.

My rombongan students yang terakhir. They all menunggu sampai I masuk pintu berlepas. It hard to say goodbye to this faces…they all really makes my day semasa I mengajar mereka.

Orang terakhir yang datang to meet me, one of my student, Syed Edruss. Kira mcm suprise la nie.

Daddy Jack’s family. His brother, Along just came back from Scotland after completed his PhD and Daddy Jack pun pergi. Eloklah tu, sorang pergi and sorang balik. Danish the Menace baru aje nak bermesra dengan his son, Johan and Aiman.

My BIG family. Rasa terharu sangat, ramai yang menghantar dan ramai juga yang mendoakan kami sekeluarga. Ada juga a fews aunties yang called untuk ucapkan selamat jalan. Rasa terharu jugak bila my nenek, Mak pun turut serta nak hantar we all walaupun duduk atas kerusi roda.

Masa nie dalam hati dah rasa dug-dag dah bila tiba kat balai berlepas. Kaki pun mcm dah longlai dah, jiwa jangan cakaplah semuanya rasa ada.

Orang pertama yang I jumpa untuk ucap selamat tinggal adalah Ayah (gosh, masa tulis entry nie, air mata pun dah menitik). I never tinggalkan my family, since bujang sampailah dah ada anak dua. Belajar pun kat Melaka, so seminggu sekali boleh balik KL tapi kali nie agak jauh, malahan mungkin setahun sekali baru balik. Perasaan nak tinggalkan Ayah dan Ibu amatlah berat. Masa peluk Ayah, rasa mcm nak pecah kepala, mata mmg panas apatah lagi bila Ayah pesan suruh jaga diri baik-baik, Ayah dan Ibu jauh, and I rasa mcm nak pitam.

Peluk Ibu untuk ucap selamat tinggal jugak lagi terharu bila Ibu suruh banyak-banyakkan doa dan jaga anak-anak. I cakap kat Ibu yang I tak kuat untuk menghadapinya tapi Ibu pesan agar banyakkan dia dan Ibu akan mendoakan kesejahteraan kami sekeluarga. Ibu jugak pesan, kalau ada rezeki, Ibu juga akan menyusul ke sana untuk melawat kami sekeluarga.

My FIL pun turut berat nak melepaskan cucunya ini.

Me with Abby

Daddy Jack with his sister. She’s expecting somewhere in July.

Me with Didi. I just told her to take care of herself cos baru bertunang

Me with my last sister, Rozeeta. I told her to take care of Ayah and Ibu cos die aje yang masih belum terikat apa-apa. So, she have to take care of the family as my other sister dah ada their own family.

As for Hannan, die dah jadi ketua rumah sekarang bila Ayah balik Kuantan. I told him ti dengar cakap Ayah and Ibu serta jaga tingkah laku.

My uncle, Ayah Da and Mak Uda adalah orang yang paling last sekali sampai. We all have to wait for him and family.

Ryan the Lion sungguh rapat dengan my BIL, Alan. He even didn’t want to let go from his Pak Su.

Me with Ucik, makcik yang paling rapat dengan I.

With Kak Teh

Hanya Allah aje yang tahu perasaan 2 insan ini…Ayah and Danish.

Mak mcm paham apa yang I cakap padanya. Kuat mak genggam tangan I masa nie.

Ayah and Ryan the Lion

Gosh…I tak boleh nak tulis…air mata dah menitik-nitik dah nie. Apa yang I minta, doakan agar semuannya selamat…..

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

11 Responses to Ianya sungguh menyeksakan

  1. Kay Nisa says:

    hmm.. sad sad moment~

  2. Iejam Hosen says:

    honestly, sy juga menitik air mata bce post madam

  3. Liza says:

    this is so touching gina…u take care!

  4. jangan kata u yang menanggung..i pun sedih sebak baca entry ni..take care gina..

  5. ~feasy~ says:

    puan im crying bile mcm entry ni…so sory x dpt hntr puan ke klia..xde sape2 imfom pn bile puan nk belepas..tp saye slalu follow ape yg belaku..hope puan geena strong kt sane…3years,insyallah u can do it..

  6. Hazzel says:

    saya pun turut menangis baca entry ni.. sebak sgt dada ni.. =(jaga diri baik2 kat sana yer kak.. semoga di permudahkan segala urusan.. amin!

  7. atty's says:

    kty tgk gambar..pun sedih ..gina ..takecare..

  8. nuazma says:

    akk,lynn rindu sgt kat akk..entry ni sgt2 menyentuh hati dan perasaan..lynn dpt rs time lyn dlm pantang ari tu berjauhan dg raizam..

  9. nadja says:

    uik kak dah balik mesia ker baru nak g neh..

  10. air mata aku pun menitik bc entri nih..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s