Arriving moment

Our view…masa nie dah nak landing dah, rasanya waktu nie dalam pukul 6 lebih la. So nice. Bila mendarat, perasaan takut mula ada. Ye la, dahlah tak pernah sampai, and then Australian Custom mmg ketat peraturannya. We have to declare everything apa yang we all bawak like makanan or duit. Since we all ada anak kecik, of course la we all bawak susu from Malaysia. We just harap ianya boleh lepas, kalau tak harula jawabnya. Ada banyak feedback yang we all terima psl nak bawak masuk barang-barang nie tapi we all just declare ajelah. Sesampai di Immgiration, thought tak ada masalah, rupanya ada…nama anak tak sama dengan our arrival card. Ye la, nama anak panjang so tak boleh nak letakkan nama ayah sekali, tapi on arrival card, bila untuk kotak last name, Daddy Jack pi letak nama die, so Immigration ada sikit confuse so tersangkut kat situ aje. Masa nak declare barang pun tak ada masalah sebab we all orang terakhir yang keluar, so they all mcm malas dah nak check dengan detail. Nasib baiklah tak ada anjing pengesan tu, kalau tak haru laginya.

Di airport, pihak Uni dah sediakan orang untuk menyambut kami. Bila keluar dari airport tu, terus rasa sejuk aje…angin die mmg sejuk padahal masa tu dah pukul 8 pagi dah. Dengarnya, musim sejuk tak lama lagi. We all disambut menaiki kereta ini…hmmm no comment tapi sampai ke Adelaide ianyan menghantui ku !!!!!!

The car sampai kena ada extension kat belakang sebab Daddy Jack mmg dah cakap yang die akan bawak banyak barang. Kalau satu kereta mmg tak muat so they have to put it in the trunk. And satu lagi, kat sini, safety mmg diutamakan terutamanya budak-budak. They all have to seat in car seat or pakai seat belt.

Keluar jalan airport, dah nampak dah store ini…hahahha taklah teruk sangat. Adalah jugak tempat-tempat ala-ala Malaysia.

Domino’s pun ada jugak. Ada a fews said that Domino’s nie halal untuk dimakan…entahlah yer. Masa on the way nak ke rumah tumpangan kami, mmg cantiklah bandar Adelaide nie. Nampak bersih aje. Hope that we all boleh serasi di sini.


This entry was posted in Aussie, family matters, my family. Bookmark the permalink.

2 Responses to Arriving moment

  1. Liza says:

    Insyallah, you will do just fine, take care and keep the entry coming.

  2. Cik_Kala says:

    hi puan, memang banyak dengar citer, kat negara2 europe, kanak2 memang diberi keutamaan, kalau ibu bapak jerit kat anak2 depan public pun, orang dah tengok semacam je…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s