In flight

So, Im done with cerita-cerita dari Malaysia, and now, kita bukak bab cerita from Australia pulak.

I think all of you yang baca tahu flight I malam…945 malam. Flight pun tak penuh tapi bila check in, rupanya Daddy Jack entitle untuk upgrade ke Business Class. WHAT ? OMG, awatlah die tak aware benda-benda mcm gini. Kalau tak, sure heaven….. I never had an experienced untuk bawak budak-budak untuk long journey. Paling jauh pun bawak Danish pergi Sarawak, 2 jam and masa tu umur die dalam 3 tahun. Nie 7 jam tu, mana nak handle Danish and Ryan, kelam kabut semua ada la. So, what I do is I drug my son…yes ! I bagi ubat tido kat Ryan untuk die tido. As for Danish, I think die should be okay.

We managed to get the whole row untuk we all satu family. Flight pun tak berapa penuh sangat so the crew reserved one row untuk we all.

I pun tak berapa nak tido sangat dalam flight sebab agak terganggu dengan tangisan anak kecik a few rows kat belakang. Just takut Ryan the Lion pun turut sama terjaga, then nangis jugak. Haru jadinya. Just layan movie dalam flight…movie apa…2012, haru betullah. Then dapat jugak tgk cerita Sandra Bullock The Blind Side.

As for Ryan the Lion, the crew gave him this jar food. Dah lama die tak makan benda-benda nie. Nasib baiklah die tido, kalau tak sure bersepah-sepah makanan nie dalam flight.

My dinner…mmg we all lapar giler sebab tak makan malam lagi rupanya. I pilih ambik salmon yang so sedap. Rasanya semua makanan dalam flight mmg sedap la. Habis licin I bedal semuanya.

As for Daddy Jack, ayam masak merah menjadi pujaan hatinya.

And this is our early breakfast…muffin and yougurt. Cukuplah…. Sepanjang perjalanan, layanan cabin crew mmg superb. Memang MAS adalah yang terbaik…tapi kenapalah tiket mahal sangat ?

This entry was posted in Aussie, my family, travel matters, yummy tummy. Bookmark the permalink.

5 Responses to In flight

  1. nadja says:

    biasa la kak mahal nama pun MAS.. first flight malaysia.. lagi pun tak penah ader record buruk.. tu yang paling penting..

  2. Elyn says:

    7 hours?? perghh kalau i sanggup amik pil tido sebab i pemabuk ekekeek.

  3. Fakhrur Razi says:

    fuyooh bestnyer pgi australia ;Dbercuti kah?

  4. UmiMia says:

    aduh sayang….kalau dpt upgrade tu mesti selesa lagi kan…sejak ada AirAsia ni…dah tak naik MAS dah….sebab??? mahal lah….

  5. Gina says:

    Nadjatu la…nie pun nak balik Malaysia hujung tahun, so kenalah carik yang tambang murah tu..tak sanggup nak tukar flight Fakhrur RaziSalam perkenalan. I bukan pegi holiday, tapi duduk sana 3 tahun, ikut husband belajarElynKebas kaki duduk lama-lama, nak gerak sikit-sikit takut pulak.I pun tido-tido ayam aje.RoseTu la…die tu benda-benda mcm tu tak peka, selalu tak ambik port. I kena ambik MAS sebab direct flight lagipun bukannya kena bayar pun

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s