Makan-makan dengan Semester 6B

Jumaat last day bekerja, my officemate Azian asked me to join a small celebration by my other class, 6B. I thought majlis makan-makan tu hanya dengan bebudak kelas aje, rupanya tak. A few familiar faces jugak yang datang.

My ex-students yang datang, awalaupun ada yang masih meneruskan pembelajaran, but still sudi turun nak memeriahkan majlis.

Im so sorry to my Digital Photo class. I thought that I will know you better, tapi tak sangka hanya sekejap aje kita berjumpa.

This is going to be my suprise. I tak sangka that they all ada effort sampai mcm nie sekali.

Siap ada ucapan apa bagai dari pihak kelas..nie yang tak sanggup nak berpisah

Dan I turut sama kena memberikan ucapan serba ringkas

See, ramai kan yang hadir. Actually nie mcm tempat makan yang agak lapang, siap ada karaoke lagi tu.

I will miss Cik Dat. Orangnya lemah lembut tapi kalau sekali keluar ayat power, mmg tak ada ampun punyalah.

Cik Hasni, orang lama tapi baru join faculty so tak sempat jugak nak beramah mesra

I will miss Adlene…teman makan dan juga sembang sama-sama. Selalu memperkenalkan makanan yang baru dan sedap. Yuna wannabe menurut kata students. Jealous giler tgk die boleh pki selendang, jari-jarinya yang runcing serta kisah-kisah die ngan anak saudaranya yang tembam dan gebus itu.

Gosh….and Azian..miss her damn much. 3 tahun bersama ups and down. pengubat duka lara, teman di kala susah dan juga org yang selalu bawak pegi makan lunch kat tempat best-best. I will miss you, my friend.

Orang-orang kuat yang bertungkus lumus menjayakan majlis ini.

Siapa aja acara pentas lagi

I couldn’t myself bila ada bacaan sajak oleh students. I tak minta untuk diraikan sebegini rupa. cukup memadai dengan ucapan terima kasih pun sudah cukup.

Rasa sebak dan terharu

Hanya Allah sahaja yang tahu situasi myself masa ini. To the students, hanya doakan yang mampu saya berikan untuk anda semua berjaya di dalam hidup.

Sessi suap menyuap…dengan Ad, I still boleh tahan lagi air mata tu

Tapi bila dengan Yan, sungguh tak tahan, terus peluk and menangis..sedih nak tinggalkan semuanya.

My semester 3 students

Budak-budak yang nyayikan lagu khas untuk I…Wonderwall by Oasis. Yeah, lagu itu sungguh bermakna and I akan kenang sentiasa




Yan, our last picture together. Pls book your ticket now for next year trip here



Hisham will graduate sson. He’s the only budak-budak yang last semester yang hadir. I really appreaciate it. Hope you will pass with flying colours.

Kak Long dan adik-adiknya…hahahahah

Ad..tunggu nak makan nasi minyak…after that terbang untuk bercuti di sini. Penginapan percuma tau.

I will miss you guys. Thanks for the beautiful friendship that we had. I will miss Lin also. Kesian die, masuk office I dah tak ada dah.





Terima kasih yang tidak terhingga kepada my 6B students. Madam Azian ada cakap dengan I yang you all kekurangan fund untuk buat event and yet, you sanggup buatkan majlis untuk I. I tak minta apa-apa pun. Ucapan terima kasih pun sudah cukup memadai.

Advertisements
This entry was posted in celebration, my heart said so, myself, Students, yummy tummy. Bookmark the permalink.

One Response to Makan-makan dengan Semester 6B

  1. lily lotus says:

    aduhai..touchingnya. sebak i tgk tau. dah itu yg ditentukan. hope u'll be fine kat sana yer. take care

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s