UniSA, Mawson Lake

Isnin lepas, Daddy Jack nak hantar one of the letters to another UniSA in Mawson Lake so die nak bawak semua pergi. Mawson Lake nie mengikut kata students Malaysia kat sini mcm Shah Alam la.

Masa masuk ke kawasan kampus, mmg terasa masuk tempat untuk belajar. Dengan suasana yang sunyi, kawasan pun luas aje. Kereta pun tak banyak sangat.

Sementara menunggu Daddy Jack pergi selesaikan hal die, me and anak-anak duduk la kat taman dalam kampus. Memang syok tengok suasana belajar kat sini. Kalaulah Malaysia buat macam nie tapi bila pikir-pikir balik, masa nie walaupun panas tapi angin sejuk sangat so they all tak kisahlah duduk atas rumput tu sambil online, Kalau kat Malaysia, dah ramai yang pitam kena cahaya matahari tu.

Danish dah nak buat hal kat tengah-tengah padang tu. I takut jugak kalau-kalau menganggu the students nak study.

My boys…yes, mmg sejuk kat sini. Cuaca panas, tapi angin sejuk. Tu yang kena pakai baju lengan panjang. Kalau kat Malaysia, mmg tak pernah pakai baju lengan panjang nie.

Jauhnya Malaysia…5 ribu kilometer tu

Bergambar bersama di depan pintu Uni.

Jalan-jalan kat parking lot, terjumpa pulak kereta Kembara tapi tak sini dipanggil Terrios. Bila nampak Kembara nie Danish the Menace pun cakap ” Aikkkk, bila Kak Nyah sampai ?” cos kat Malaysia, adik I pakai kereta nie. Kesian die, tengok kereta pun still ingat org di Malaysia.

Pengangkutan percuma untuk pergi City dengan menaiki tram. Lebih kurang mcm LRT tapi landasan die kat kalan raya. Ianya percuma aje. One day mmg nak kena pergi City so kenalah naik tram nie. Lagipun parking kat City mahal sikit.

This entry was posted in Aussie, City of Adelaide, education matters, my family, the boys. Bookmark the permalink.

2 Responses to UniSA, Mawson Lake

  1. Elyn says:

    nampak cam rilex je suasana sana ek. tak macam kl….

  2. Kay Nisa says:

    besh nye~ =)seronok bila tahu madam G baik2 kat sana =P

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s