Kereta Merah

Sebelum ke sini, I pernah cakap dengan Daddy Jack that we need a car tapi jawapan Daddy Jack ” Pergi sana nak belajar, bukan nak suka-suka”. Sekali bila dah sampai, ha ambik ko, kena jugak pakai kereta.

Selama nie, we all paka kereta orang aje, tapi lama-lama tu rasa we have to have a car. Senang nak pergi mana-mana. Well, taklah setiap hari nak pakai, even Daddy Jack pergi Uni pun jalan kaki aje so kereta hanya untuk weekends aje.

Baru aje beli kereta nie hari Khamis lepas. Kereta nie we all nampak kat tepi jalan, harga tulis kat kereta dalam $2400 tapi lepas tawar menawar, dapatlah dalam $2000 aje. Masih baru lagi compare to beberapa kereta yang we all dah buat inspection. Ada jugak I post this car kat FB untuk tatapan my family, banyak betul komen mereka. Ada tu suruh bawak balik Malaysia, nak buat drift, then ada pulak kata yang penarik kat belakang tu untuk tarik barang-barang yang we all beli kalau tak muat kereta tapi paling tak tahan bila Ayah tanya, okay ker kereta tu, condition die ..yer la maybe die takut jugaklah we all kena tipu ker tapi so far okay aje. Kebetulan pulak the plet number tu ADM…adik-adik I cakap stands for Anak Dato’ Manan…kelasssss

So, the boys ready to jalan-jalan dengan kereta baru. Dalam kereta mmg so spacious and this weekends, mmg nak melenjan habislah jalan-jalan dengan kereta baru nie.

This entry was posted in Aussie, family matters, my family. Bookmark the permalink.

6 Responses to Kereta Merah

  1. Liza says:

    wah, sudah ada kereta! boleh ler gi jln2…

  2. alhaamdulillah… nampaknya segalanya lancar fr u & ur family.. syukur… keep on 'feeding' us with all ur stories & take care!

  3. Elyn says:

    hiks i baca komen lam FB gelak2 je…. kebetulan u dpt plet ADM ye gina heheh

  4. misscrab83 says:

    ADM-anak dato' manan..mmg klas laa..

  5. lily lotus says:

    cool! bestnya dah ada kereta sendiri kat sana..selamat berjalan2

  6. atty's says:

    dah ade kete.lepas ni leh jalan2..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s