Garage Sale

Aktiviti yang boleh dikatakan wajib setiap hujung minggu adalah berkunjung ke garage sales. Selalunya we all tgk advertisement kat paper ataupun just jalan-jalan, mana-mana ada tanda garage sales, we all redah aje.

Garage sales nie macam-macam ada jual, daro permainan budak, barang-barang rumah even baju-baju pun ada jugak. Giler jugaklah menengokkannya. So far, barang-barang die mmg eloklah mcm buku-buku atau toys tu, kiter just basuh aje. They all cermat pakai.

Even perabot mcm sofa, almari, TV dll pun ada dijual di sini.

Masa pegi, terjumpalah mesin jahit lama nie.Tetiba teringat kat my nenek punya mesin, sebijik mcm nie. Dijual dengan harga $25 aje dan still boleh nego.

For those yang minat accessories tu, pun ada jugak yang they all jual, mcm ala-ala vintage la.

Baju-baju pun ada they all jual tapi saiznya besar-besar la. Normally, they all buat garage sale nie samada they all nak pindah ataupun they all dah taknak barang-barang tu. Kenapalah org Malaysia tak nak buat mcm nie yer ? Adakah sebab malu atau tak ada masa ?

Advertisements
This entry was posted in Aussie, family outing, garage sale, my family, weekend stories. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s