IKEA….feel macam kat Damansara la

Actually, Adelaide cuti panjang selama 4 hari since Jumaat sebab perayaan Good Friday then on Ahad sambung pulaj Easter. So, kebanyakan kedai tutup. Hanya ada satu aje yang we all check kat internet yang bukak…IKEA.

Geramnya tgk set breakfast mcm nie….terliur aje. Tetiba teringat Big Breakfast kat McD.

Rasanya, dah tak ada dah hotdog kat IKEA Malaysia.

Kononnya nak beli almari nie untuk letak TV, tapi bila pikir-pikir balik, nanti ada pulak la yang tersepit jari la so baik tak payah.

Ryan the Lion yang semakin hari bertambah akal dan jugak perangainya.

Rabu nie, kalau tak ada apa-apa we all akan masuk rumah we all sendiri. Pegi IKEA nie pun bukannya saje-saje aje tapi nak mencari barang-barang untuk rumah. We all beli sikit-sikit-sikit la sebabnya ada jugak beberapa barang yang we all dah beli from the owner like katil dsbnya.

We just tambah-tambah apa-apa yang patut ajelah. Itupun ada jugak la yang tak settle like pinggan mangkuk semua.

Masa tengah tunggu Daddy Jack bawak masuk barang dalam kereta, ternampak kereta lama tapi masih cantik lagi. Teringat kat one of my students, Akmal. Die mmg suka kereta-kereta lama nie. Siap suruh I ambik gambar kereta-kereta lama nie. So, Akmal, nielah salah satunya. Nanti kalau ada lagi, saya ambikkan gambar yer.

This entry was posted in Aussie, home sweet home, my family, shopping. Bookmark the permalink.

One Response to IKEA….feel macam kat Damansara la

  1. nadja says:

    wah cekgu cuti sakan la.. eheheh leh shopping slalu kan kat sana byk memacam.. 🙂 bila la nak adaer peluang ke negara orang cam neh.. best nyer..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s