Akhirnya, jumpa jugak

Tak tertahan dah nak makan fast food, yer la, depan rumah ada McD, jalan-jalan nampak KFC…mana tak geram dan bergolak perasaan dalam hati. Orang Malaysia kat sini ada bagi feedback like Nandos tu halal tapi kedai die kat City..tak kuasa la nak pegi sana. Then ternampaklah fridge magnet kat rumah tumpangan kami tu satu kedai pizza yang halal…Fel-Fella.

Kedai nie agak jauh jugaklah…dalam 15 kilometer from our house tapi tak kisahlah, lagipun beli bawak balik. Just order dulu, then collect aje sebab kedai die mmg tepi jalan besar, then tak berapa besar sgt la. All the food dalam kedai nie semuanya HALAL like fish & chips, burger dll sebab owner die orang Egypt dan beragama Islam and tak ada perasaan was-was la.

Ayam golek pun ada jugak. Pizza die ada 4 saiz..yang laping besar sekali untuk party pack. Memang besar.

Tukang kedai nie suka mengumpul koleksi duit kertas gamaknya. Penuh cermin kedai die dengan koleksi duit kertas. Menurut kata bos die, duit tu masih laku dan duit tu diberikan oleh pengunjung kedai tu yang terdiri dari pelbagai negara.

We all tanya la, duit tu semua laku ker…die pun ckp la mmg laku. Sekali my eyes terkelip-kelip tgk duit nie,,,mak aiii ONE MILLION DOLLAR !!!!!!!!!!!!!. Sekeping pulak tu. Tokeh kedai tu tersengih-sengih la ckp yang tu duit tipu…cis, tak boleh ku batangkan kalau duit tu betul, nak bagi balance mcm mana ? Kena angkut pakai beg plastik sampah ker gamaknya.

Nie pun salah satu duit palsu jugak

Rindu sama duit nie…kalau tak, duit nie la yang paling banyak dalam wallet…I miss Malaysia la.

This entry was posted in Aussie, eating place, my family, weekend stories, yummy tummy. Bookmark the permalink.

2 Responses to Akhirnya, jumpa jugak

  1. Elyn says:

    hehe u tak sedekah duit 5 hengget baru kat die gina??

  2. nadja says:

    kat sana best la juga kan.. macam-mcam ader.. tak penah lagi jenjalan tempat orang..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s