Groceries Part 1

Banyak jugaklah benda-benda pelik yang I jumpa kat sini. Ada tu macam nak tergelak jugak la. Macam plastik sampah nie, siap ada pelbagai bau tu. Since Im addicted to lavender, plastic sampah pun nak jugak berbau lavender. Memang wangi la tong sampah dengan bau lavender nie. Lagi satu, plastik sampah nie siap ada handle untuk ikat, so cool.

Durian pun tak ketinggalan…tapi dalam bentuk sejuk bekulah. Im not into durian, so tak berapa nak kisah sangat. Tapi, I think rasanya takkan sama dengan buah sebenar, kan.

Pada orang-orang Melaka, sure korang bangga..makanan tradisi korang ada sampai ke Australia…cencaluk. Ada sorang akak nie, from Melaka cakap mmg sedap bila buat pencicah.

Ikan sepat masin pun ada jugak…makan ngan nasi panas-panas lagi sedap kalau makan ngan sardin..perghhhh terangkat.

Biskut kegemaran Ryan the Lion…kalau kat Malaysia suka yang Munchies tapi ini pun bolehlah.

Beef and chicken salami. Sedap buat sandwich ataupun torttilla. Bila sebut tortilla, teringat kat my students, sedap sungguh tortilla mereka masa they all buat jualan.

One if the salami or maybe daging kebab…tak pastilah

Sausages…penuh dengan daging aje

Air Ribena yang sedia untuk diminum. Teringat kat officemate, Adlene yang gilerkan Ribena nie

Me and chocolate cake memang tak dapat dipisahkan. Kat sini pun jumpa jugak yang boleh dimakan.

This entry was posted in Aussie, groceries and foods shopping, my family, weekend stories. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s