Merindui Ini

Pintu pejabat ku…dulu I selalu sampai pagi, dalam pukul 730 pagi dah sampai dah. Kadang-kadang I’m the first one yang bukak pintu selain dari Azian. Logo faculty tu I yang design and the prospek tu Cik Dat yang tolong buatkan.

Tempat tumpuan students, tempat nie akan penuh bila students tak ada kelas atau just nak melepak ake. Dikenali dengan Media Room dimana all the newspapers and magazine ada disediakan untuk students buat rujukan. tapi paling tak tahan, bila students tak ada, tunggang langgang jadinya tempat nie dengan suratkhabar bersepah-sepah, botol-botol air kosong bersepah dan sampah pun sama jugak. dah berapa kali naik notis pun masih ada jugak yang tak paham. Kesian akak cleaner, pagi bersih, petang sepah balik.

Meja Cik Azrul. Jarang melepak kat sini sebab terlalu open. lagipun Cik Azrul selalu pergi kat pantry nak borak-borak.

Meja tempat tumpuan ramai. Kekadang nak pegi toilet pun sempat jugak nak menyinggah sambil bergosip-gosip. I really missed Azian. Banyak benda yang we shared together. I still remember masa mula-mula I jumzpa die. Tak sombong and percaya atau tidak ! Our father saling mengenali antara satu sama lain.

Meja Cik Dat yang penuh dengan kehijauan alam sekitar. Untuk tenangkan mata, katanya. Perasan tak ada Al-Quran kat meja tu ? I pernah tanya, rajin Cik Dat baca Quran, tau apa jawapannya, Quran nie selain untuk dibaca, ianya adalah sebagai pendinding agar tak dikacau oleh syaitan sambil memuncungkan kepada seseorang…hahahahah. Cik Dat memang selamba kodok.

My place selama 2 1/2 tahun. banyak suka duka disini. Tempat students melepak sambil mengambil gula-gula, tangan-tangan gatal yang menyentuh barang-barang atas meja, then ada jugak yang pau krim pelembab tangan ataupun minyak wangi..macam-macam karenah students nie yang membuatkan I really enjoyed having them here.

Meja pantry….biasanya we all lepak-lepak sambil breakfast kat sini, Selalunya borak-borak dan share our food together. Rindu tgk Adlene makan nasi lemak dan Azian akan makan sandwich.

Meja Adlene pun sering menjadi tumpuan students. Miss Ad yang paling disenangi, maklumlah ala-ala Yuna dengan selendangnya. So jealous tgk die boleh pki selendang mcm tu. Kalau I, sure entah apa pulak kena sound ngan Daddy Jack. Miss Ad pun akan bertukar title tak lama lagi. Hmmm tak sabar nak tgk Miss Ad naik pelamin.

Pokok-pokok yang menceriakan meja. I really hope that Cik Dat dapat menjaga pokok-pokok nie sebab tangan die sejuklah.

Our little pantry, kecil tapi penuh dengan all needs untuk buat air. Tambahan pulak ada peti ais, mmg cun.

Dulunya. Lin yang duduk sini tapi sekarang tempatnya digantikan dengan Ayie. Panas tempat nie yer. Rindu ngan Lin. Tak berkesempatan nak belikan hadiah untuk her newborn, tapi sempat jugaklah tengok baby Ammar. I still remember masa Lin cakap that die kena tukarkan ke dept lain…I cakap ” kalau Lin keluar, Kak Gina oun akan ikut” Well, tak sangka betul, keluar selama 3 tahun. Rindu dengan dialog die ” Akak, lapar ” atau “Akak, jom makan”. Ayie pun best jugak..selamba aje. Bayangkan, baru 2 hari kerja kat our dept, siap boleh dapat phone sendiri…cayalah Ayie. Lu mmg efisyen la.

No comment…..(walaupun banyak benda nak cerita, tapi diamkan aje)

I will miss my orange basket tempat students hantar all the assignments.

Hallway untuk ke kelas..kekadang I orang paling akhir sekali balik.Kkeadang sampai pukul 730 malam masih kat office sebab tunggu Daddy Jack. Scary tau bila malam sampai terpaksa suruh Unit Pembangunan pasangkan lampu kat koridor.

Punch card..rasa nak meleleh air mata bila punch untuk kali terakhir after 2 tahun lebih berkhidmat di Uni. Jumpa lagi pada March 2013 yer.

This entry was posted in Mummy's note, myself, office matters. Bookmark the permalink.

5 Responses to Merindui Ini

  1. Kay Nisa says:

    sedeyhhh la madam post nih=(klu g fakulti sempat gak jeling2 meja madam yg dh kosng tu…hmmmmmmmm~

  2. hrp2 dapat jumpa Gina jugak 2013 nanti πŸ™‚

  3. adlene says:

    Saje je buat orang sedih. πŸ˜₯

  4. hmm..march 2013?…kitorg semua dh buat haluan masing2..hmm..=(..rindunyer pn.G…

  5. MissQee says:

    en dat? i rse die ade ajar dkt fac masscom kan? very funny guy..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s