Beli barang, dapat potongan harga minyak

Kat Adelaide nie, if kiter membeli aou groceries like $30 ke atas, they all bagi potongan harga minyak sebanyak 4 sen per liter. Ada 2 supermarket yang buat macam nie, Coles dengan Shell and Woolworth dengan Caltex. So, everytime kiter berbelanja, secara automatik kiter akan dapat mcm subsidi la.

Setiap hari Rabu, harga minyak macam murah sikit. Harga minyak kat sini sentiasa berubah-rubah..ada hari murah dan ada hari mcm mahal sikit.

After Daddy Jack balik, bergegas la angkut semuanya pegi stesen minyak. Maklumlah, seharian terperap duduk rumh, keluar pegi isi minyak pun suka semacam, kan.

This entry was posted in Aussie, my family. Bookmark the permalink.

3 Responses to Beli barang, dapat potongan harga minyak

  1. yatie says:

    mcm i lah… dah lama tak kuar rumah semalam dapat keluar pusing KL pun dah happy

  2. lily lotus says:

    bestnya kalau kat sini pun wat camtu. take care…

  3. wah, siap dapat diskaun lagi.tapi malaysia dapat subsidi dah tu pasal tadak diskaun .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s