Masuk Rumah

Sabtu lepas, ada buat majlis bacaan Yasin dan solat Maghrib kat my new house. Majlis masuk rumah, ckp orang. Ada dalam 3 keluarga aje sebab tak dapat nak ajak ramai-ramai cos ni first time nak buat majlis makan-makan, so tak ader experience lagi. Kalau kat Malaysia, ramai yang membantu.

Walaupun ada beberapa keluarga yang we all jemput, tak berkesempatan nak datang, tapi alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar. Pada mulanya, rasa mcm nak pengsan masak sorang-sorang kat rumah orang lain sebab Daddy Jack mengemas rumah baru sementara me, berhempas-pulas nak masak ngan melayan karenah Ryan the Lion tapi semuanya menjadi.

Just masak yang simple-simple aje like Kari Ayam, Daging Goreng and Kobis Goreng. Ada a few friends yang bawak mihun goreng, kuih muih so makanan memang banyak. Murah rezeki…

This entry was posted in Aussie, event, my family. Bookmark the permalink.

2 Responses to Masuk Rumah

  1. alhamdulillah..segalanya lancar..nw u hve a new community la ek?seronoknya!!!

  2. Liza says:

    alhamdulilah, dah buat house warming yer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s