Kilangs Coklat Melba’s

Lepas berhempas pulas di ladang strawberry, singgah pula di kilang membuat coklat..macam Tok Ti pulak yer Strawberry +Coklat ahaks !!! Melba’s nie lebih kepada gudang menjual coklat la

Di sini ada banyak jenis coklat, tapi as a Muslim, kiter kenalah berhati-hati dengan isi kandungannya, manalah tahu ada pulak barangan terlarang dalam tu. So kenalah belek-belek kat ingredients tu sikit.

Cool, kan. Coklat berbentul alphabet. Ada 3 jenis coklat, milk, dark even white cholalate. Cuba bayangkan kiter susun nama kiter gunakan coklat. Cantik, kan ? Kalau wedding tu, rasa macam unik la sikit.

Ada juga coklat yang sugar-free tapi rasanya macam pahit sikitlah. Bila sebut pasal sugar-free, teringat kat Ayah. Pergi Secret Recipe pun makan kek yang sugar-free aje. Betul-betul jaga kesihatan nie.

Decor kilang yang cantik dengan hiasan hiasan vintage

Geli la nak makan coklat nie. Ada ker di buatkan bentuk taik lembu. Yuckssss !!! Siap beritahu yang coklat antara kegemaran ramai.

Sempatlah tengok pakcik nie memotong coklat untuk dibungkus

Tetiba teringat my Doc Mart kat KL…

So far, belum mahir lagi ngan slang Aussie nie. Yang tahu hanyalah G’day for Good Day, mates for friends and paling selalu pakai…..No worries means No Problem

Ryan the Lion terpaksa diikat agar tak meliar di dalam nie. Umpannya dengan coklat ler. Itu aje yang membolehkan die diam sekejap.

Kedai cenderamata


See…mulut comot makan coklat pastu bila tak cukup, mula meronta-ronta minta dilepaskan. Ryan the Lion mmg semakin mengganas sekarang nie.

This entry was posted in Aussie, day trip, family outing, my family, weekend stories. Bookmark the permalink.

One Response to Kilangs Coklat Melba’s

  1. Liza says:

    wow, chocolate factory!!! i like!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s