Wildlife Park

Di Toy Factory nie jugak, ada macam Mini Zoo la..its free of charge. Cuma bayar hanya sebungkus makanan untuk diberikan kepada haiwan dengan harga $2 sahaja.

First time bersua muka dengan kanggaro. Kat Mini Zoo nie, haiwan-haiwan dibiarkan bebas, tak ada yang diletakkan dalam kurungan except burung-burung.

Ryan the Lion takut-takut sikit nak pegang kanggaro tu. Geli tapak tangan nie bila die die menjilatkan lidah die untuk ambik makanan. Ada 2 ekor kanggaru kat sini.


Danish the Menace pun siap terjerit-jerit lagi sebab ketakutan. Malu la..maybe sebab nie first time gamaknya, so mcm tak biasa. Tak aperlah, lain kali boleh peluk binatang-binatang nie semua yer.

Ryan the Lion dah okay sikitlah ngan kanggaru tapi sibuk nak pegang ekor die. Orang kat sini cakap, itu adalah pantang pada kanggaru, silap-silap boleh kena tendang.

Binatang yang tak tahu nama nie, bulu die rasa macam karpet tau..lembut sangat.




Tak tahulah apa nama binatang nie tapi semua binatang-binatang kat sini mmg jinak dengan orang. Selain kanggaru dan binatang tak tahu nama itu, ada jugak itik, merak, pony, burung-burung malahan angsa un ada jugak. Dah lama tak dengar suara angsa yang bising tu…hehehehehe.

This entry was posted in Aussie, day trip, my family. Bookmark the permalink.

3 Responses to Wildlife Park

  1. iena says:

    tersangat jakun la bila tgk gam ba kat sini

  2. wah dpt jmpa kangkaroo lagi

  3. adlene says:

    Kak Gina,Yang binatang berbulu tak tau nama tu rasenye Illama. Kot.;pMiss you.Miss Australia…:'(

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s