Kita pegi peknik

Selepas penat memetik strawberry, barulah perut terasa lapar semuanya. We all pergi nie mula-mula dengan 3 family, sekali entah macama terjumpa pulak dengan satu family lagi masa dekat Toy Factory, so masing-masing agreed untuk makan sekali bersama-sama.

Kat sini, nak makan bukannya susah. Cari aje mana-mana park, mmg dan ada tempat untuk berkelah, malahan dengan tempat BBQ sekali yer. Lagipun senang, ada playground so untuk kanak-kanak agar tak bosan. Kalau kiter sibuk nak buat BBQ or makan-makan, playground kat sini berpagar dan berkunci so, kanak-kanak tak terlepas keluar.

The boys memang sukalah dapat melenjan main kat park nie. nasib baiklah dalam kereta mmg dah tersedia sebiji bola just in case singgah mana-mana.

Actually, we all macam agak segan dengan families yang lain sebabnya we all punya food preparation tak sehebat families yang lain. Cuba bayangkan, we just bought sandwiches in a as mall container padahal orang lain dok mengangkut nasi, mee dan nasi goreng even thermos isi air panas. Wah !!! malu seyyyyy.

Tapi, they all tak kisah malahan they all faham. Kira nie macam kejutan buat we all satu family. I yang bangun pukul 6 pagi pun mcm berhempas pulas kat dapur menyiapkan all the preparation, tak tahulah pukul berapa they all tido.

Bila masing-masing bukak bekalan, penuh meja tu dengan bekas-bekas makanan. Nampak banyak jugaklah. Makan yang sikit-sikit nie senang nak habiskan tambahan pulak bila asyik leka bersembang.

Kebetulan, masa we all sampai dalam pukul 1.30 petang so ramai-ramai buat jemaah kat tepi pondok tu. Terlupa pulak hal-hal macam nie. Yer la, kalau kat Malaysia tak perlu risau sangat sebabnya shoppng compleks ada sediakan surau, kat sini mana nak cari. So, nanti nak minta tolong Ibu poskan kompas la.

Muka puas hati dapat melenjankan diri main kat park. Waktu nie dalam pukul 1.30 petang tapi tak heran pun nak main kat park. Kalau kat Malaysia macam nie, balik aje, suhu badan pun terus naik, kan.

This entry was posted in Aussie, day trip, leisure activity, my family, weekend stories. Bookmark the permalink.

2 Responses to Kita pegi peknik

  1. daela says:

    Salam kak gina…syok nya ryan tu..cam bebas jer..**pict last dlm n3

  2. iena says:

    mmm syiok nyer…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s