Mount Lofty Summit

After apple picking, we all berjalan-jalan untuk kesekian kalinya ke puncak tertinggi di Adelaide Hills nie, Mount Lofty Summit. Masa we all sampai nie, hari pun dah gelap, angin jangan cakaplah, sejuk Ya Rabbi…macam tahap beku dah.

Magrib kat sini masuk dalam pukul 5.45 pm so we all sembahyang dulu at parking lot then after that nak tengoj matahari terbenam.

See, cantik kan. Sungguh besar kurniaanNya. I was bersyukur sangat-sangat at this moment bila berada di puncak nie. This is the first time berjauhan dari keluarga, and yet, dapat jumpa all new faces and berkenalan dengan ramai orang Malaysia yang dianggap macam keluarga sendiri.

And this is also a first experience for the kids also. ada orang beritahu yang bagus my kids dapat all the approach from oversea, especially on education.

My three favorite boys


Kak Shidah and family. Kak Shida adalah org yang selalu beremel dengan me and Daddy Jack masa we still kat Malaysia. Since she the one yang sama campus & faculty ngan Daddy Jack..and yang paling power, die la satu-satunya student wanita PHD Malaysia di Magill Campus, UniSA. Kak Sidah and family sampai on January so we all banyak tanya beberapa perkara and die akan membalas dengan detail dan jelas. Even masa we all sampai tu, husbandnya, Haji Arif pegi ambik Daddy Jack kat rumah and hantar pergi Uni. Masa minggu pertama tu, die siap jamu we all kari ayam lagi kat rumah die. A very nice family, cuma tak complete la. 2 anak masih di Malaysia sebab still bersekolah di MRSM. So, bila dengan family Kak Shidah nie, rasa macam family sendiri.

Ayu and Family…she will be in Adelaide untuk 2 tahun aje sebab suaminya buat Master aje. So, die lagi laju jalan-jalan dari we all sebab die cakap 2 tahun tu tak lama, kak..heheheh.

Danish and the new gang..all boys

Suasana malam yang sungguh cantik. From the view, mmg boleh nampak seluruh kawasan Adelaide, even the runway from airport.

Ketua-ketua 3 keluarga….2 belajar dan sorang lagi menjadi penjaga rumah sepenuh masa

And nie pulak, suri rumah sepenuh masa selama 3 tahun….kwang kwang kwang

This entry was posted in Aussie, day trip, my family, weekend stories. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s