Hasil Sebulan

Selama sebulan I kat sini, dah banyak garage sale and Sunday market yang we all dah pegi untuk mencari beberapa barang keperluan rumah. Both places kiter boleh dapatkan barangan dengan harga yang murah. Macam purple sofa nie, we managed to buy for about $20 dollar aje. Kalau kat sini, rasanya perabut rumah main sebarang la, tak bolehlah nak ikut tema English l, kontemporari la whatsoever sebabnya semuanya akan jadi carca-marba as long as sedap mata memandang as long as selesa aje. Macam sofa purple ku ini, warnanya mak aiii..dahlah tu, velvet pulak. Bak kata adikku, tahulah kerja ngan Uitm, takkan la sofa pun nak ikut warna koporat ? Bila cakap ngan Daddy Jack, siap cakap Dato’ Sahol akan bangga dengan die…podah !!!

Nie untuk single seater, dibeli dengan harga $10 sahaja. Cukuplah untuk diletakkan kat family hall aje.

A few surirumahtangga from Malaysia begitu gilakan breadmaker, yer la, sini yang boleh dimakan hanyalah roti loaf aje, dengannya ada mesin nie, just any bread pun boleh buat even dough untuk donut ataupun pizza. I managed to get this hanya $20 siap boleh buat jam lagi.

Grill machine, manalah tahu kan nak buat mini BBQ kat rumah nie so dapatlah dalam $10 sahaja. Kalau beli baru dalam $89. Owner nie nak jual sebab die install oven kat rumah die so malas nak pakai yang single macam nie.

Hmmm..masih belum digunakan and we all tak pasti bila nak pakai.

Masa sampai sini, susahnya nak sterelizekan botol susu the boys, terpaksa guna manual dengan merendam dengan air panas. Leceh la. So, last 2 weeks, jalan-jalan kat Sunday market, terjumpalah this electric steamer Avent. Memula the person letak $10 lepas tawar menawar, dapatlah dalam $6 sahaja. So, sekarang nie kerja sterileze menjadi mudah dan cepat.

Buku masak Jamie Oliver dengan harga $1.50 sahaja.

A brand new towel set for about $2 only

This entry was posted in Aussie, garage sale, household, weekend stories. Bookmark the permalink.

4 Responses to Hasil Sebulan

  1. salam..wow..u lecturer uitm eh?betul la tu..nnti dato sahol sure bangga siap beli sofa kale pepel..cam kat ofis lak rasa..kikikikbesnye murah2 eh..terutama sterilizer avent tu ..sini if preloved pon beratus juga!

  2. adenium says:

    jelesnya…tgk gina beli barangan untuk memasaka tuh.. murah lak tuh… 😦

  3. lily lotus says:

    murah betul ekk..mmg berbaloi u grab all those things 🙂

  4. Anonymous says:

    OMG puan , nnt bawak blk buku tuh . sy minat sgt ngan dia ! jeles 😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s