City lagi – part 2

Masa nie tgh menunggu tram untuk ke Rundle Mall. Masa nie jumpa a few students from Malaysia. Bagus they all, siap salam and tegur-tegur lagi. Yer la, maybe sebab kat tempat orang, kan kalau kat Malaysia, harammmmmmmmmmmmmm.

Di Rundle Mall nie, macam ada pertunjukkan di mana sesiapa pun boleh berbuat apa sahaja di sini demi mencari duit. Ada tu, sekumpulan budak-budak remaja buat mcm Free Hug di mana, sesiapa pun boleh peluk mereka. Nie antara artis-artis jalanan yang menghiburkan orang ramai. Kalau kiter sudi, bolehlah beri die sedikit sumbangan dalam bentuk duit.

Di Adelaide, they all really appreciate arts tak kisahlah dalam bentuk apa. Kiranya arts is everywhere.

Budak kecil nie buat persembahan violin..terasa terbuai-buai aje bila die menggesek biola tu.



Gambar nie diambil oleh student from Malaysia. Kebetulan they all tengah buat treasure hunt 1Malaysia.

Bangga tengok anak-anak Malaysia buat persembahan tarian zapin kat sini. Ramai jugak mat salleh yang terlopong mulutnya.

Trademark bola besi di Rundle Mall. Tetiba teringat kat Akademi Fantasia..dah habis ker ?

Bergambar di Rumah Uni, UniSA. Rumah Uni nie lebih kurang macam hostel la kut.

The Aussie prefer jalan kaki ataupun berbasikal. Mudah dan menyihatkan.

Micheal Jackson wannabe. Siap tiru sebijik-sebijik from baju sampailah gerak tari tapi cuma satu aje, budak nie anak mat salleh dan bukannya African American.

Buah hatiku, intan payung, buah hati pengarang jantung

Jumpa teddy bear besar bagak nie..seram jugak rasanya

On the way nak balik, terjumpa kereta limo nie. Well, ianya bukan sebarang limo yer…its Hummer’s limousine..panjang sangat sampaikan masa die nak ambik corner tu rasa mcm tak lepas aje.

Advertisements
This entry was posted in Aussie, City of Adelaide, day trip, my family, weekend stories. Bookmark the permalink.

2 Responses to City lagi – part 2

  1. Liza says:

    very unique ya, treasure hunt 1malaysia…

  2. hahah..puan i tertarik dgn teddy bear besar tuh coz i pun ade satu..same size..klu duk seblh i..its bigger and heavier!!..ahaha!!..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s